Άδωνις Γεωργιάδης: Τι είπε για εκλογικό νόμο, υποκλοπές και συνεργασίες

Πολιτική


Επί του… πιεστηρίου ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

«Πρώτο και κυρίαρχο ζήτημα στη χώρα είναι να έχει σταθερή κυβέρνηση» δήλωσε, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τα σενάρια για αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο υπουργός, σχολίασε την επικαιρότητα.

  •  ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΕΥΠ ή ιδιώτης παρακολουθούσε μη αρεστούς υπαλλήλους της με το Predator;»

Για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου

«Πάγια άποψή μου στην πολιτική μου διαδρομή είναι ότι το πρώτο και κυρίαρχο ζήτημα στη χώρα είναι να έχει σταθερή κυβέρνηση. Αυτό δεν εξαρτάται από την παρούσα συγκυρία. Πάγια θέση μου είναι κατά της απλής αναλογικής και πάγια θέση μου είναι υπέρ του μπόνους. Πλην της Γερμανίας που εκεί έχουν μία κουλτούρα συνεργασίας που τους επιτρέπει να σχηματίζουν κυβερνήσεις – αλλά με μεγάλο κόστος για τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτές- σε όλες τις άλλες χώρες το εκλογικό σύστημα χωρίς μπόνους οδηγεί σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και σε ασταθείς κυβερνήσεις. ‘Αρα, το ερώτημα είναι ένα: Σε μία περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας, θες να προσθέσεις στο σύστημα αβεβαιότητα ή θες να προσθέσεις σταθερότητα;», είπε μιλώντας στα parapolitika.

Για το αν ο κ. Ανδρουλάκης είναι υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας

«Για να κάνεις κυβέρνηση συνεργασίας δεν φτάνει να το θέλει μόνο ο κ. Μητσοτάκης, πρέπει να το θέλει και η άλλη πλευρά. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του ότι δεν κάνει συνεργασία ούτε με τη Νέα Δημοκρατία, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού δεν συνεργάζεται με κανέναν, γιατί συζητάμε τότε; Εδώ το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την εξυγίανση των ναυπηγείων Ελευσίνας, θα ψηφίσει κυβέρνηση συνεργασίας;».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με άλλο κόμμα

«Στο τέλος, θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Κανένα άλλο ενδεχόμενο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ραντάρ μου. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός εάν μας κρίνει δίκαια, θα μας ξαναψηφίσει. Διότι 3,5 χρόνια αντιπαλεύουμε με τις μεγαλύτερες αντιξοότητες του πλανήτη. Η Ελλάδα τα έχει πάει συγκριτικά καλύτερα από όλους τους άλλους. Οι επενδύσεις σπάνε ρεκόρ, η…Πηγήin.gr