Έβρος: Περιοδεία Θεοδωρικάκου στην περιοχή επέκτασης του φράχτη

Πολιτική


«Πρέπει να δώσουμε σε όλους τους εταίρους μας να καταλάβουν ότι τα σύνορά μας είναι τα σύνορα του δυτικού κόσμου με την Τουρκία», επεσήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «η θωράκισή τους έχει κορυφαία στρατηγική σημασία», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, ενόψει της περιοδείας του στον Έβρο.

Περιοδεία στον Έβρο θα πραγματοποιήσει αύριο,Τρίτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, όπου θα ενημερωθεί για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας για την φύλαξη των συνόρων και το σχέδιο «Ακρίτας», με το οποίο θωρακίζεται ακόμα περισσότερο η χώρα και περιλαμβάνει επίσης την επέκταση του φράχτη.

Ο υπουργός θα ξεκινήσει την περιοδεία του από το περιφερειακό κέντρο του αεροδρομίου, ενώ αμέσως μετά θα μεταβεί στις Φέρες, για την παραλαβή 5 οχημάτων για τις αστυνομικές δυνάμεις φύλαξης των συνόρων.

 Θεοδωρικάκος κατά Σοϊλού: «Θλιβερά ψέματα εις βάρος της Ελλάδας»

Επίσης, θα έχει συναντήσεις με τις ειδικές ομάδες, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη και άλλους παράγοντες.

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα προβεί σε δηλώσεις στα ΜΜΕ στον Πόρο και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Φυλάκιο 126, τόπο από τον οποίο θα αρχίσει η νέα επέκταση του φράχτη, ενώ θα επισκεφθεί και την νησίδα του Έβρου, στην οποία βρέθηκαν τελικά οι 38 μετανάστες τον Δεκαπενταύγουστο.

«Τα σύνορά μας είναι τα σύνορα του δυτικού κόσμου με την Τουρκία»

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο σκοπός της αυριανής επίσκεψής του στην μεθοριακή γραμμή του Έβρου είναι διπλός: Αφενός έχει πολιτική σκοπιμότητα, με την έννοια ότι η χώρα δίνει μεγάλη βαρύτητα στην φύλαξη των συνόρων και, αφετέρου, για να ενημερωθεί σχετικά με κάθε ενέργεια των Αρχών για την πορεία του προγράμματος «Ακρίτας».

«Πρέπει να δώσουμε σε όλους τους εταίρους μας να καταλάβουν ότι τα σύνορά μας είναι τα σύνορα του δυτικού κόσμου με την Τουρκία», επεσήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «η θωράκισή τους έχει κορυφαία στρατηγική σημασία».

Επανέλαβε, επίσης, ότι τους τελευταίους μήνες, το πρόβλημα με τις μεταναστευτικές ροές και την εργαλειοποίηση των ανθρώπων από την Τουρκία είναι πολύ…Πηγήin.gr