Έκαψαν σχολεία του Δήμου Χανίων

Πολιτική


Εκτεταμένοι βανδαλισμοί σε πολλά σχολεία του Δήμου Χανίων σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει πως οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Εκτεταμένες δολιοφθορές και βανδαλισμοί σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Χανίων, μια εβδομάδα πριν την έναρξη του σχολικού έτους.

Συγκεκριμένα, στο σχολικό συγκρότημα Ακρωτηρίου, όπου στεγάζονται το Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου, το ΕΠΑ.Λ. Ακρωτηρίου, το Δημόσιο ΙΕΚ Χανίων και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), στο σχολικό συγκρότημα της Αμπεριάς και σε αυτό του Κουμπέ, λίγο πριν το πρώτο κουδούνι για τη φετινή χρονιά, παρατηρήθηκαν εκτεταμένες δολιοφθορές και βανδαλισμοί στους εξωτερικούς και στους εσωτερικούς χώρους.

Σπασμένα τζάμια και πόρτες, πυρκαγιές και ξηλωμένες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, ακόμα και αφαίρεση της θερμοπρόσοψης στα σχολεία που πραγματοποιείται ενεργειακή αναβάθμιση από τα συνεργεία, είναι η εικόνα που αντίκρυσαν καθηγητές αλλά και τα συνεργεία του Δήμου Χανίων τις τελευταίες μέρες, μια εβδομάδα πριν οι μαθητές προσέλθουν στον σχολικό χώρο.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης αντικρύζοντας εικόνες από τους βανδαλισμούς τονίζει σε δήλωσή του: «Θεωρούσαμε ότι απέναντι μας είχαμε μόνο τον χρόνο, καθώς όλο το καλοκαίρι συνεργεία και εργολαβίες του Δήμου Χανίων εργάζονταν πυρετωδώς για να ολοκληρώσουν τις εργασίες συντήρησης και επισκευής, ώστε οι μαθητές να μπουν με τη νέα σχολική χρονιά, σε όμορφα και περιποιημένα σχολεία.

Ωστόσο, κάποιοι συνειδητά και στοχευμένα προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου στα σχολεία, καταστρέφοντας και λεηλατώντας ότι βρεθεί στο πέρασμα τους. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρέφει, την ίδια στιγμή που εμείς προσπαθούμε με συντονισμένες ενέργειες να αναβαθμίσουμε το σχολικό περιβάλλον. Έχουμε ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές και οι ασυνείδητοι, που συνειδητά και επαναλαμβανόμενα καταστρέφουν δημόσια περιουσία, θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη».

«Περιστατικά βανδαλισμών όπως αυτά που αντικρύσαμε πρόσφατα, κάνουν κακό σε όλη τη σχολική κοινότητα και δυσχεραίνουν όχι μόνο το έργο του Δήμου Χανίων και την προσπάθεια να…Πηγήin.gr