Ένα βήμα απομένει για την ίδρυση σχολής Πλοιάρχων στη Νεάπολη

Πολιτική


Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, υπέγραψε το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση της σχολής ΑΕΝ (πλοιάρχων) στη Νεάπολη, και απεστάλη στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη για την τελευταία υπογραφή, πριν κατατεθεί στο ΣτΕ για έλεγχο νομιμότητας και στη συνέχεια για την τελική υπογραφή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μια ενδιαφέρουσα ιδέα κατατέθηκε πέρυσι τον Ιούνιο από τον δήμαρχο Μονεμβασίας που προσέφερε έτοιμο ιδιόκτητο κτίριο 1700 τμ για την ναυτική ακαδημία.

«Για κάθε νέο άνθρωπο και την οικογένεια του η επιλογή των σπουδών εξαρτάται και από τις οικονομικές δυνατότητες μετοίκησης του. Άρα η ακαδημία κοντά στο τόπο κατοικίας προσφέρει πολλαπλά οφέλη.

Εκτός όμως από αυτό, η ίδρυση της σχολής,  θα φέρει και οικονομική άνθηση στην ευρύτερη περιοχή. Οι νέοι εκπαιδευόμενοι αλλά και οι οικογένειες τους μπορεί να αποτελέσουν το κοινό που θα στηρίζει την τοπική επιχειρηματικότητα όλο τον χρόνο» είχε δηλώσει τότε ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης.

Τα ευχάριστα νέα ήρθαν σήμερα Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου του 2022, όπου ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, υπέγραψε το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση της Σχολής ΑΕΝ (πλοιάρχων) στη Νεάπολη, και απεστάλη στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη για την τελευταία υπογραφή, πριν κατατεθεί στο ΣτΕ για έλεγχο νομιμότητας και στη συνέχεια για την τελική υπογραφή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ο γενικότερος πληθυσμός του Δήμου μας (Μονεμβάσια, Νεάπολη, Κυπαρίσσι, Γέρακας, Πλύτρα, Ελιά κλπ) ασχολείται διαχρονικά με τη ναυτιλία, καθώς και των όμορων Δήμων Ελαφονήσου και Κυθήρων.

Ειδικότερα ο Βατικιώτικος πληθυσμός δραστηριοποιείται ανέκαθεν στα ναυτικά επαγγέλματα, πλοίαρχοι, μηχανικοί, επαγγελματίες ναυτικοί, αλιείς κ.α. καταξιωμένοι στο χώρο του πολεμικού και εμπορικού ναυτικού (κρουαζιερόπλοια, δεξαμενόπλοια, φορτηγά κλπ)» ήταν μερικά από τα λόγια που είχε γράψει απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Δήμαρχος προκειμένου να δει να γίνεται πραγματικότητα η ίδρυση της σχολής πλοιάρχων στην Μονεμβασία για να προσθέσει: «Πιστεύουμε ότι η ικανοποίηση του αιτήματός  μας είναι δίκαιη,  διότι δεν υπάρχει όμοια…Πηγήin.gr