Ακίνητα: Τα 21 μεγάλα «φιλέτα» που άλλαξαν χέρια φέτος – Ποιοι τα αγόρασαν

Οικονομία


Άνω των 420 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών

Παρά τον τρόμο που προκαλούν η πληθωριστική και η ενεργειακή κρίση, η αγορά ακινήτων μοιάζει να ακολουθεί αυτόνομη πορεία.

Από την αρχή του 2022 μέχρι σήμερα η αξία των μεγάλων συναλλαγών real estate που έχουν ολοκληρωθεί ξεπερνά τα 420 εκατ. ευρώ και η ζήτηση συνεχίζει ακάθεκτη.

Διαβάστε επίσης Ακίνητα: Σε ποιες περιοχές επενδύουν τώρα οι ξένοι και τι ακίνητα αγοράζουν

Πρωταγωνιστές παραμένουν οι εγχώριοι θεσμικοί επενδυτές, ωστόσο τα «φιλέτα» που βγήκαν στο ηλεκτρονικό σφυρί τους προηγούμενους μήνες προσέλκυσαν το επενδυτικό ενδιαφέρον και ιδιωτικών κεφαλαίων.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 έγιναν 20 σημαντικές αγορές ακινήτων αξίας 383,88 εκατ. ευρώ σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Δανός, ενώ η ξεχωρίζει η εξαγορά του εκπτωτικού κέντρου McArthurGlen στα Σπάτα, την οποία ανακοίνωσε η Lamda Development χθες, ένα deal αξίας 40 εκατ. ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά, το 2021 ολοκληρώθηκαν ή ανακοινώθηκαν συναλλαγές περίπου 790 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία Δανός.

Ποια ακίνητα άλλαξαν χέρια

Μεταξύ των γνωστών ακινήτων που άλλαξαν χέρια φέτος περιλαμβάνονται το πολυτιμότερο ίσως asset που είχε στο χαρτοφυλάκιό της η Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική, το τεράστιο ημιτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα «Stella Maris» στον Γαλατά Τροιζηνίας, το οποίο αγοράστηκε από την κυπριακή εταιρεία Ferena Holdings Ltd, που πρόσφερε 6 εκατ. ευρώ.

Επίσης, το ακίνητο επί της Χρήστου Λαδά 1-3 που στέγαζε επί σειρά ετών τον ΔΟΛ εξαγοράστηκε από τη γερμανική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων ehret+klein από το Στάρνμπεργκ. Στόχος είναι να μετατραπεί σε υπερσύγχρονα «πράσινα» γραφεία. Πρόκειται για μια επένδυση που θα ξεπεράσει, στο σύνολό της, τα 10 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και κόστους της αγοράς του ακινήτου.

Διαβάστε επίσης Εξοχικές κατοικίες: Αύξηση 300% στις πωλήσεις σε Γερμανούς

Εξάλλου, ζωή αναμένεται να ξαναπάρει σύντομα το ξενοδοχείο Oscar απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης, καθώς το ακίνητο πέρασε στον ουγγρικό όμιλο Indotek. Ο όμιλος απέκτησε το ξενοδοχείο από την Εθνική Τράπεζα στην οποία είχε περιέλθει λόγω χρεών.

Στα χέρια του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη πέρασε το μεγάλο συγκρότημα της Κάντζας που ανήκε, κατά το παρελθόν, στον Λάκη Γαβαλά, ενώ το ακίνητο της οικογένειας Τίγκα στο…Πηγήin.gr