Αλίκη Βουγιουκλάκη: To συγκινητικό βίντεο της Finos για τα γενέθλια της

Lifestyle


Στο βίντεο της Finos, βλέπουμε την Αλίκη Βουγιουκλάκη σε σκηνές από «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», την «Αστέρω», τη «Μανταλένα», «Το Δόλωμα», την ταινία «Η Λίζα και η άλλη» κ.α.

Με ένα συγκινητικό βίντεο που ανήρτησε στη σελίδα του στο twitter και αμέσως έγινε viral τίμησε η Finos Films την 20η Ιουλίου ημέρων γενεθλίων της εμβληματικής σταρ του ελληνικού κινηματογράφου, Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Στο βίντεο της εταιρείας παραγωγής ταινιών, βλέπουμε σκηνές από «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», την «Αστέρω», τη «Μανταλένα», «Το Δόλωμα», την ταινία «Η Λίζα και η άλλη» κ.α.

«Την καριέρα μου την οφείλω στην Αλίκη. Ο Φίνος, όμως, με έκανε σταρ», γράφει η ανάρτηση μεταφέροντας λόγια που είχε πει η εθνική σταρ.

“Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Ιουλίου 1934. Ολοκλήρωσε το Γυμνάσιο Αμαρουσίου. Λάτρευε την Γκρέτα Γκάρμπο και την Μαίρη Πίκφορντ. Έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο Εθνικό Θέατρο το 1952, χωρίς την έγκριση της μητέρας της. Έκανε την είσοδο της στη Φίνος Φιλμ με την «Αστέρω» το 1959. Κέρδισε το Βραβείο Α Γυναικείου Ρόλου με την «Μανταλένα» το 1960 στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνίστησε σε 42 κινηματογραφικές ταινίες. Έγινε σύμβολο, μύθος, ξεπέρασε την ηθοποιό και μετατράπηκε σε είδωλο”, αναφέρει το βίντεο.

Χαρακτηρίστηκε «Εθνική Σταρ» της Ελλάδας. Έφυγε από τη ζωή το 1996, σε ηλικία 62 ετών»

Πηγή: skai.gr

Πηγή Skai