Ανδρέας Πάτσης: Αγόραζε κόκκινα δάνεια, αλλά αιτούνταν ρύθμιση χρεών για να γλιτώσει την κατάσχεση

Πολιτική


Ο κύκλος εργασιών της δικηγορικής εταιρείας του βουλευτή πριν την υποβολή της αίτησης ανήλθε σε 2.059.645,69 ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις της έναντι των πιστωτών της ανέρχονταν σε 1.075.451,69 ευρώ

Την ώρα που αγόραζε κόκκινα δάνεια, έχοντας στην κατοχή του τρεις off shore ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης με δικαστικές προσφυγές επιχειρούσε να μπει σε καθεστώς ρύθμισης των χρεών του.

Προσφυγή το 2017 και 2018

Ο Ανδρέας Πάτσης ενώ αγόρασε μέσω εταιρειών «κόκκινα δάνεια» 63 εκατ. στην τιμή των 4,3 εκατ, με τραπεζικό δανεισμό από την τράπεζα της οποίας αγόραζε κόκκινα δάνεια, την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reader, προσέφευγε στο Πρωτοδικείο Αθηνών ζητώντας να ενταχθεί σε καθεστώς ρύθμισης των οφειλών του ώστε να μην προχωρήσει η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της ακίνητης περιουσίας του!

  • Διαβάστε επίσης Ανδρέας Πάτσης: Αντιμέτωπος με έκπτωση από το αξίωμα του βουλευτή, πρόστιμο, ακόμα και φυλάκιση

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στις 16 Φεβρουαρίου 2018 ο κ. Πάτσης κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση για να ενταχθεί η δικηγορική εταιρεία του και ο ίδιος ως συνοφειλέτης στις προβλέψεις του Ν. 4469/2017, της εξωδικαστικής δηλαδή διαδικασίας για τη συνολική και μακροπρόθεσμη ρύθμιση των οφειλών επιχειρήσεων προς τους πιστωτές τους.

Προηγουμένως, τον Αύγουστο του 2017, η «Ανδρέας Πάτσης & Συνεργάτες-Δικηγορική Εταιρεία» είχε υποβάλει αίτηση υπαγωγής της στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των χρηματικών οφειλών της στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ο κύκλος εργασιών της δικηγορικής εταιρείας του βουλευτή πριν την υποβολή της αίτησης ανήλθε σε 2.059.645,69 ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις της έναντι των πιστωτών της ανέρχονταν σε 1.075.451,69 ευρώ.

Το 2018 ολοκληρώθηκε υη εξωδικαστική διαδικασία

Με την αρχική πρόταση, -αναφέρει το Reader- που υπέβαλε η αιτούσα εταιρεία για τον τρόπο ρύθμισης των οφειλών της, ανέφερε ότι στις 31.12.2016 παρουσίαζε οφειλές ύψους 1.114.534,39 ευρώ ενώ με μεταγενέστερη πρόταση, μετά από σχετικό συμψηφισμό των οφειλών της προς την ΑΑΔΕ και τη σχετική διαγραφή των οφειλών της προς αυτή, σημείωνε ότι η πρόταση της δε συμπεριλαμβάνει οφειλές σε μικρούς πιστωτές και εργαζόμενους, που στο σύνολο τους δεν…Πηγήin.gr