Αρχίζει αύριο η διμερής άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας «Falcon Eye – 3»

Πολιτική


Η άσκηση περιλαμβάνει αεροπορικές επιχειρήσεις που θα πραγματοποιηθούν από την αεροπορική βάση της Σούδας στην 115 Πτέρυγα Μάχης

Η διμερής άσκηση τύπου LIVEX (Live Exercise) «Falcon Eye – 3», μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος και του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, αρχίζει αύριο, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.

Συνέχεια των ασκήσεων Falcon Eye 1 & 2

Όπως ανακοινώθηκε, η άσκηση περιλαμβάνει αεροπορικές επιχειρήσεις που θα πραγματοποιηθούν από την αεροπορική βάση της Σούδας στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

  • Διαβάστε επίσης Βαθαίνει το ρήγμα ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία

Η «Falcon Eye – 3» αποτελεί συνέχεια των ασκήσεων «Falcon Eye – 1» και «Falcon Eye – 2» και στο πλαίσιό της έχουν μετασταθμεύσει στη Σούδα 6 μαχητικά αεροσκάφη  F-15, 7 μεταγωγικά αεροσκάφη C-130, ένα Αεροσκάφος Πολλαπλού Ρόλου και Εναέριου Ανεφοδιασμού καθώς και προσωπικό υποστήριξης εδάφους της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας.

Η άσκηση θα διεξαχθεί στο FIR Αθηνών με την εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων Εναέριας Υπεροχής και Εκπαίδευσης Εναέριας Μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών.

Στις 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕΠηγήin.gr