Αρχαία Ολυμπία: Εκσυγχρονίζονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις

Πολιτική


Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας επενδύει στις αθλητικές υποδομές, με απώτερο στόχο να γίνουν ελκυστικότερα τα χωριά για τα νέα παιδιά και να στραφούν προς τον αθλητισμό.

Σημαντικά αθλητικά έργα για την έδρα και πολλές ακόμη Κοινότητες, ξεκινούν στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, με προϋπολογισμό 832.000 ευρώ.

Στα πλαίσια της αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων πρόκειται να γίνουν οι ακόλουθες εργασίες:

Στα γήπεδα Πλατάνου, Πελοπίου, Στρεφίου, Σμίλα: Εξοπλισμός χώρων ιατρείων και  αποδυτηρίων, εξοπλισμός πυρόσβεσης και πυρασφάλειας, ηλεκτρολογικές εργασίες και τοποθέτηση χημικών τουαλετών θεατών. Στο γήπεδο Σμίλα προβλέπεται επιπλέον και κατασκευή διαχωριστικής περίφραξης μεταξύ κερκίδων και αγωνιστικού χώρου.

Επίσης, στο Αθλητικό Κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας προβλέπεται τοποθέτηση ιστών ηλεκτροφωτισμού στα γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, καλαθοσφαίρισης και αντισφαίρισης καθώς και συντήρηση ξύλινου κελύφους του κλειστού γυμναστηρίου. Τέλος, στην ίδια εργολαβία περιλαμβάνεται και η κατασκευή περίφραξης στην πίστα motocross στον Πλάτανο.

Όσον αφορά τη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών, θα κατασκευαστούν νέα γήπεδα 5Χ5 στις Κοινότητες Αρχαίας Πίσας, Ηράκλειας, Αχλαδινής, Ξηροκάμπου, Κούμανι, Πέρσαινας, Χελιδονίου, Νεμούτας και στον Οικισμό Πανόπουλου της Κοινότητας Αντρωνίου. Τα γήπεδα αυτά θα κατασκευαστούν με όλες τις τελευταίες προδιαγραφές της FIFA (υποδομές απορροής υδάτων, περιφράξεις, συνθετικοί χλοοτάπητες, ηλεκτροφωτισμοί, κ.α.). Η κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου 5×5 θα γίνει σύμφωνα με τις τρέχουσες προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τη ΣΑΕΠ 001 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος

Ο Δήμαρχος κ. Γεωργιόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές λειτουργίας με τα σύγχρονα πρότυπα. Από την αρχή της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια, με την εκπόνηση μελετών από την Τεχνική μας Υπηρεσία και πετύχαμε την ένταξη και χρηματοδότηση έργων βελτίωσης αθλητικών υποδομών αλλά και κατασκευής νέων σύγχρονων γηπεδικών…Πηγήin.gr