Αύγουστος προκλήσεων για το Μαξίμου

Πολιτική


Τι σχεδιάζει να εξαγγείλει από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός – Η λεπτή ισορροπία ανάμεσα στις προεκλογικές παροχές και στα δημοσιονομικά περιθώρια – Στις προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας η ενεργειακή ασφάλεια, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η παροχή στέγης για τους νέους – Καθοριστικής σημασίας το νέο ΕΣΠΑ που θα προσθέσει 4 δισ. νέων πόρων

Ο πρωθυπουργός θα κινείται μεταξύ Αθηνών και Χανίων τούτες τις λίγες μέρες αυγουστιάτικης ανάπαυλας. Αν και πλέον είναι αμφίβολο μετά την αποκάλυψη του ελληνικού Γουοτεργκέιτ, αυτής της άθλιας και βαθύτατα αντιδημοκρατικής πρωτοβουλίας των υπευθύνων της ΕΥΠ να παρακολουθήσουν παράτυπα το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πλέον μείζονα κρίση και ο πρωθυπουργός οφείλει να αποκαλύψει τα πάντα και βεβαίως να αναλάβει την ευθύνη της επιλογής αποδεδειγμένα πια ακατάλληλων προσώπων στη διαχείριση της ευαίσθητης Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ο διπλός στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Αλλά και οι διεθνείς και οι υπόλοιπες εσωτερικές συνθήκες δεν επιτρέπουν χαλάρωση, ούτε εφησυχασμό. Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν λέει να τελειώσει, παρά αντιθέτως πολλαπλασιάζει τις εντάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ενεργειακή κρίση και διεθνή μέτωπα

Η ενεργειακή κρίση πιέζει αφόρητα την Ευρώπη, οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, των καυσίμων και των τροφίμων κατατρώγουν τα πενιχρά εισοδήματα των ασθενέστερων τάξεων, το ισχυρό τουριστικό ρεύμα μπορεί να απαλύνει το οικονομικό βάρος των προηγούμενων χρόνων, αλλά επιδρά καθοριστικά στην αγορά των ακινήτων, εκτινάσσει τις αξίες και τις τιμές των ενοικίων στα ύψη, υποβιβάζοντας τις προσδοκίες των νέων.

Το αυξανόμενο κόστος της στέγασης αφαιρεί σημαντικό τμήμα του εισοδήματος, η ζωή δυσκολεύει για τις νεότερες γενιές, επιβάλλοντας αλλαγές στόχων και προτεραιοτήτων στην κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα στα στενά της Ταϊβάν η ένταση περισσεύει μετά την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι, η σινοαμερικανική σύγκρουση μοιάζει προπαρασκευαζόμενη, η κινεζική ηγεσία δείχνει την αποφασιστικότητα και τα όπλα της, στη βαλκανική γειτονιά μας τα εθνικιστικά πάθη και μίση δεν λένε να σβήσουν και μαζί η τουρκική προκλητικότητα όχι μόνο δεν κάμπτεται παρά επιμένει…Πηγήin.gr