Αpple: Αυξάνεται η ζήτηση των iphone παρά τις πιέσεις λόγω ελλείψεων σε εξαρτήματα

Τεχνολογία


Οι πωλήσεις των έξυπνων κινητών της Apple στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους αυξήθηκαν κατά 3% στα 40,7 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Apple Inc ανακοίνωσε χθες ότι χαλαρώνουν οι πιέσεις που δέχτηκε από την έλλειψη εξαρτημάτων και ότι η ζήτηση για iPhones αυξάνεται, παρά το γεγονός ότι οι καταναλωτές περιορίζουν άλλες δαπάνες τους. Έτσι, η εταιρία ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street προβλέποντας ταχύτερη αύξηση των πωλήσεών της για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η τιμή των μετοχών της Apple αυξήθηκε κατά 3,5% μετά την ανακοίνωση της θετικής πρόβλεψης.

Παρά το γεγονός ότι οι δείκτες των μακροοικονομικών δεδομένων σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν αρνητικό πρόσημο, ο οικονομικός διευθυντής της Apple Λούκα Μαέστρι δήλωσε στο Reuters ότι δεν υπήρξε μείωση της ζήτησης για τηλεφωνικές συσκευές iPhone, που αποτελούν και τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της εταιρίας.

Οι πωλήσεις των έξυπνων κινητών της Apple στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους αυξήθηκαν κατά 3% στα 40,7 δισεκατομμύρια δολάρια, με την Γουόλ Στριτ να έχει προετοιμαστεί για μία μείωση 3%. Από την άλλη μεριά, οι συνολικές πωλήσεις έξυπνων κινητών σε παγκόσμιο επίπεδο μειώθηκαν κατά 9% στη διάρκεια του οικονομικού τριμήνου που μόλις έληξε, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία (Canalys).

Η πιστή και εύπορη βάση πελατών της Apple βοήθησε την εταιρία να ξεπεράσει τις αναταράξεις από τις μειώσεις στις δαπάνες των καταναλωτών καλύτερα σε σύγκριση με άλλες εταιρίες του ίδιου κλάδου στο παρελθόν, ενώ τα αυξημένα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρίας αφήνουν να εννοηθεί ότι θα καταγραφεί μία παρόμοια εξέλιξη.

Ο Ρουνάρ Μπτζόρβντε, αναλυτής της Canalys Research ανακοίνωσε “η Apple σε αυτή τη διάσταση έχει μία καίρια δυναμική που θα της επιτρέψει να υποστεί τις λιγότερες συνέπειες σε σύγκριση με πολλούς από τους ανταγωνιστές της”.

Ωστόσο, η εταιρία άφησε να εννοηθεί ότι παρακολουθεί άμεσα τις εξελίξεις με προσοχή.

Η αρνητική πορεία της οικονομίας πλήττει τις διαφημιστικές πωλήσεις, τις πωλήσεις τεχνολογικών γκάτζετ, αλλά και των οικιακών συσκευών, όπως δήλωσε σε μία συνέντευξή του ο Μαέστρι, χαρακτηρίζοντας τις παραπάνω κατηγορίες υπηρεσιών και προϊόντων ως “σημεία αδυναμίας” αναφορικά με την υποχώρηση της καταναλωτικής ζήτησης.

“Ευτυχώς, έχουμε μία ευρεία γκάμα προϊόντων. Έτσι, γνωρίζουμε ότι θα είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι διαφημιστικές δραστηριότητες της Apple, που περιλαμβάνουν και την πώληση διαφημίσεων μαζί με ειδήσεις , σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα έρευνας στο κατάστημα των τεχνολογικών εφαρμογών για την κινητή τηλεφωνία, είναι ευαίσθητες σε περικοπές των στρατηγικών προώθησης προϊόντων, όπως έκαναν οι ανταγωνιστές της, Snap Inc και Meta Platforms Inc.

Οι ελλείψεις σε εξαρτήματα και ανταλλακτικά συσκευών θα συνεχίσουν…Πηγή Skai