Βαρουφάκης στο OT FORUM: Όχι σε «προοδευτική» κυβέρνηση αν δεν υπάρξει προεκλογική συμφωνία σε μίνιμουμ πρόγραμμα

Πολιτική


Τι απάντησε στο ερώτημα Μητσοτάκη που σπάει κόκαλα όπως είπε. Τι δήλωσε για την εθνικοποίηση της ΔΕΗ που προτείνει

Αν δεν συμφωνήσουμε τα προοδευτικά κόμματα πριν από τις εκλογές σε ένα μίνιμουμ προοδευτικό πρόγραμμα τότε μετά τις εκλογές το ΜέΡΑ25 θα καταψηφίσει κάθε κυβέρνηση που θα σχηματιστεί καθώς, όπως είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο FORUM του ΟΤ στη ΔΕΘ, θα είναι μια λάιτ εκδοχή της «Μητσοτάκης ΑΕ».

Καλύτερα να υπάρχει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κληθείς να διευκρινίσει τι εννοούσε με τη θέση που εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου στην 86η ΔΕΘ κατά του δόγματος της κυβερνησιμότητας απάντησε πως το δόγμα αυτό λέει σώνει και καλά ότι πρέπει να σχηματιστεί κυβερνηση και όλοι, ακόμα και οι αντιπολίτευομενοι, να κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό.

  • Διαβάστε επίσης Βαρουφάκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δίνουν διαπιστευτήρια στους ολιγάρχες – Όχι σε συγκυβέρνηση με Τσίπρα

«Διαφωνούμε. Αυτό που έχει σημασία είναι η κυβέρνηση να έχει ένα συνεκτικό πρόγραμμα με αρχή, μέση και τέλος. Αλλιώς καλύτερα να υπάρχει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση» είπε ο κ. Βαρουφάκης φέρνοντας το παλιότερο παράδειγμα του Βελγίου που είχε μείνει 18 μήνες ακυβέρνητο με υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Από το να σχηματιστεί μια δήθεν προοδευτική κυβέρνηση….

«Από το να σχηματιστεί μια δήθεν προοδευτική κυβέρνηση χωρίς προοδευτικό πρόγραμμα καλύτερα να μη σχηματιστεί ποτέ μια τέτοια κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης

Ο κ. Βαρουφάκης απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη που χαρακτήρισε τερατογένεση μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ, θύμισε την «ετερόκλητη» συμμαχία με ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ μέσω της οποίας είχε κυβερνήσει η ΝΔ με υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον σημερινό πρωθυπουργό.

Το ερώτημα που σπάει κόκαλα

«Όμως ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ένα ερώτημα που σπάει κόκαλα και πρέπει να απαντήσουμε» είπε ο κ. Βαρουφάκης αναφερόμενος στο δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ξέρετε ποιος είμαι και τι εφαρμόζω -συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης προσθέτοντας ότι- οι άλλοι που μιλάμε για προοδευτική κυβέρνηση τι θα κάνουμε; Εμείς που θέλουμε να ρίξουμε την δεξιά πρέπει να απαντήσουμε πριν από τις εκλογές, υπογράμμισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Μίνιμουμ πρόγραμμα

Μιλάμε με…Πηγήin.gr