Βαρουφάκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δίνουν διαπιστευτήρια στους ολιγάρχες – Όχι σε συγκυβέρνηση με Τσίπρα

Πολιτική


«Δεν υπάρχει για το ΜέΡΑ25 προοδευτική κυβέρνηση χωρίς προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα η εκπόνηση του οποίου μόνο προεκλογικά μπορεί να γίνει.»

Το Μέτωπο της Αριστεράς συγκροτείται πριν τις εκλογές και όχι μετά, είναι το μήνυμα του Γιάνη Βαρουφάκη από το βήμα της 86ης ΔΕΘ στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα και το κάλεσμά του για προοδευτική διακυβέρνηση μετά τις κάλπες της απλής αναλογικής.

Το ΜέΡΑ25 καταψηφίζει κάθε λάιτ κυβερνητική εκδοχή της «Μητσοτάκης ΑΕ»

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε ότι «το προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα συντάσσεται πριν τις εκλογές και τίθεται υπ’ όψη του λαού πριν τις εκλογές» προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει για το ΜέΡΑ25 προοδευτική κυβέρνηση χωρίς προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα η εκπόνηση του οποίου μόνο προεκλογικά μπορεί να γίνει.

  • Διαβάστε επίσης Βαρουφάκης: «Η ρήξη είναι η απάντηση στην κρίση»
  • Διαβάστε επίσης Βαρουφάκης: Κύριε Μητσοτάκη ήρθε η ώρα να φύγετε

»Συνεπώς, το ΜέΡΑ25 θα καταψηφίσει κάθε συγκυβέρνηση χωρίς συνεκτικό προεκλογικό πρόγραμμα. Θα τους καταψηφίσουμε με τη συνείδηση ήσυχη καθώς το ΜέΡΑ25 δεν ασπάζεται το δόγμα της κυβερνησιμότητας. Λέμε ευθαρσώς: Καλύτερα να μην σχηματιστεί κυβέρνηση παρά να σχηματιστεί μία κυβέρνηση που, έτσι-χωρίς-πρόγραμμα, θα κυβερνά ως λάιτ έκδοση της «Μητσοτάκης ΑΕ».

Εγγυήσεις στους ολιγάρχες

Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης έστρεψε τα πυρά του όχι μόνο κατά της ΝΔ αλλά και κατά του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «υπόσχονται στήριξη των πολλών την ώρα που δίνουν διαπιστευτήρια και εγγυήσεις στους ολιγάρχες».

Αντιμέτωποι με νέα τριπλή απειλή

Αναλυτικά η εισήγηση Βαρουφάκη έχει ως εξής: «Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,

Την τελευταία φορά που οι κοινωνίες μας επλήγησαν από ένα παγκόσμιο ενεργειακό και πληθωριστικό σοκ ήταν στην δεκαετία του 70.

Όσες κι όσοι από εμάς θυμόμαστε την δεκαετία του 70 την θυμόμαστε ως ένα τέλος εποχής γλυκόπικρο  – από τη μία γλυτώναμε από την χούντα και βάζαμε το παρακράτος της Δεξιάς στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αλλά, από την άλλη, κατέρρεε η βιομηχανία μας λόγω του παγκόσμιου ενεργειακού και πληθωριστικού σοκ, μια κατάρρευση που ήταν η απαρχή της εκτόξευσης του χρέους μας, ιδιωτικού και δημόσιου…Πηγήin.gr