Βουλή: Άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για την υπόθεση Ανδρουλάκη ζητά το ΠΑΣΟΚ – «Ναι» από τα κόμματα

Πολιτική


Είναι αδιανόητο να δεχθεί κανείς ότι σε μία δημοκρατική κοινωνία και σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, μέθοδοι παρακολούθησης ή καταγραφές αυτού του τύπου μπορεί να λαμβάνουν χώρα, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στη Βουλή.

«Σε μία δημοκρατική κοινωνία και σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, είναι αδιανόητο να λαμβάνουν χώρα περιστατικά παρακολούθησης», δήλωσε στη Bουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καταγγέλλοντας απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του, όπως διαπιστώθηκε από ειδική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας συντάχθηκε με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ότι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη είναι αρμόδια να επιληφθεί του θέματος και να κινήσει τη διαδικασία για τη διαλεύκανσή του, ενώ η κυβέρνηση θα συνδράμει προς όποια κατεύθυνση χρειαστεί, για να ριχτεί άπλετο φως και να μην μείνει καμία σκιά.

 Δικηγόροι για καταγγελίες Ανδρουλάκη: «Το ζήτημα άπτεται της λειτουργίας του πολιτεύματος»

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών»

Το θέμα είχαν θέσει νωρίτερα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Δικαστική Αστυνομία, όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με τον εισηγητή του κόμματος, Χάρη Καστανίδη, την γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας,  Ευαγγελία Λιακούλη και την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο, Νάντια Γιαννακοπούλου, να καταγγέλλουν παράνομη, αντιδημοκρατική ενέργεια, κάνοντας λόγο «για μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα, που αφορά στη δημοκρατία και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών».

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάλεσαν την κυβέρνηση «να προχωρήσει στην άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, ώστε να δώσουν εξηγήσεις ο επικεφαλής της ΕΥΠ και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών».

Μάλιστα, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συντάχθηκαν με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών, χαρακτηρίζοντάς το ως «μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα».

Τσιάρας: «Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία»

«Προφανώς είναι αδιανόητο να δεχθεί κανείς ότι σε μία δημοκρατική κοινωνία και σε…Πηγήin.gr