Βουλή: Καυγάς Τσίπρα – Γεραπετρίτη για τις υποκλοπές

Πολιτική


Τι συνέβη και η… στροφή Τσίπρα

Ανέβηκαν οι ήδη υψηλοί τόνοι στη Βουλή μετά το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα κατά του Γιώργου Γεραπετρίτη, ότι λέει ψέματα στη Βουλή για μια μυστική και απόρρητη συνδρίαση.

Ο κ. Γεραπετρίτης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα να αποδέχεται το αίτημα προκαλώντας αντιδράσεις στην πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, καθώς στο βήμα βάσει προγράμματος θα ανέβαινε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να διαμαρτύρονται εντόνως για τα δύο λεπτά που ο πρόεδρος της Βουλής έδωσε στον Γιώργο Γεραπετρίτη προκειμένου να απαντήσει, με τον κ. Τασούλα να υπεραμύνεται της επιλογής του, επιστρατεύοντας και το χιούμορ προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. «Μην μου στερείτε τη χαρά του πρωτοπόρου» έλεγε χαριτολογώντας σε όσους υποστήριζαν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει, γεγονός που βέβαια δεν ισχύει όπως απέδειξε με στοιχεία ο πρόεδρος της Βουλής αργότερα.

«κ. Τσίπρα ανακαλέστε»

Ο κ. Γεραπετρίτης κάλεσε τον Γ. Κατρούγκαλο να επιβεβαιώσει εάν όντως αναφέρθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κάλεσε δε τον Αλέξη Τσίπρα να ανακαλέσει όσα είπε στη Βουλή, τονίζοντας ότι αν δεν το κάνει είναι αποφασισμένος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
«Τρεις φορές ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι είπα ψέματα στην εθνική αντιπροσωπεία, επικαλούμενος μια μυστική και απόρρητη συνεδρίαση, για την οποία δεν μπορώ να απαντήσω» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης προσθέτοντας. «Σας παρακαλώ κ. Τσίπρα να ανακαλέσετε ότι είπα ψέματα. Προτίθεμαι να ασκήσω όλα τα δικαιώματα τα οποία έχω για την προσβολή που μου κάνατε».
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Γεραπατρίτης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα, τονίζοντας ότι περίμενε αν μην τι άλλο ο αρχηγός της αξιωματικής αντπολίτευσης να του αναγνωρίσει το δικαίωμα να απαντήσει στην επίθεση που του έκανε.
«Είναι προσβλητικό αυτό που ακούστηκε», είπε ο κ. Γεραπετρίτης και τόνισε ότι «ο Τόμας Τζέφερσον ο 3ος Πρόεδρος των ΗΠΑ έλεγε ότι η ειλικρίνεια είναι το τρίτο κεφάλαιο της σοφίας. Είστε ακόμα στα περιεχόμενα κ. Τσίπρα. Είπατε ότι είπα ψέμματα σε μια μυστική και απόρρητη συνεδρίαση. Έχει χαθεί το αληθές νόημα των λέξεων. Είναι βαριά λέξη αυτή και πρέπει να την χρησιμοποιείτε με φειδώ», είπε.
Τόνισε ακόμα ότι «σε αυτή την…Πηγήin.gr