Γεραπετρίτης: Στις εκλογές οι πολίτες θα ψηφίσουν για πρωθυπουργό

Πολιτική


Ποια η προσωπική του γνώμη για το πώς θα ψηφίσει ο λαός

Μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρόωρες εκλογές και ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για το ίδια θέμα, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει τον χρόνο που αυτές θα γίνουν.

Ωστόσο σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, ο οποίος τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός είναι πάρα πολύ θεσμικός, αντίθετα με ό,τι κατά κανόνα συμβαίνει στην ελληνική πολιτική ιστορία και θεωρεί πως ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα είναι επιταγή» είπε ότι κάλπες θα στηθούν νωρίτερα  «στο μέτρο που δεν υπάρχει κρίσιμο εθνικό θέμα». Αν αυτό το έκτακτο γεγονός δεν συμβεί, «θα πάμε σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας», όπως ξεκαθάρισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

  •  Τάσεις MRB: Προβάδισμα 7,2% της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου – Ποια θεωρούνται τα βασικότερα προβλήματα

Θα ψηφίσουν πρωθυπουργό

Ειδικότερα, το, κατ’ αυτόν, κεντρικό δίλημμα των επόμενων εθνικών εκλογών έθεσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, που δεν είναι άλλο από την εκλογή πρωθυπουργού, όπως επεσήμανε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας, «Max FM 93,4».

Για τα μέτρα ελάφρυνσης, μετά την παρατήρηση ότι από την αρχή της κυβερνητικής θητείας έχουν δοθεί 51 δισ., διαβεβαίωσε πως όσο υπάρχει αυτή η κρίση, η κυβέρνηση θα στηρίζει εκείνους που έχουν ανάγκη.

«Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε διχαστικό λόγο»

Αναλυτικά, για το διακύβευμα των εκλογών, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε σημειώνοντας πως «δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε διχαστικό λόγο ούτε σε πολιτική τοξικότητα. Θα παραμείνουμε πιστοί στο δικό μας πολιτικό πρόγραμμα, στην ατζέντα μας -κι αυτήν θα θέσουμε στην κρίση των πολιτών. Έχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στην κρίση τους, οι επόμενες εκλογές είναι εκλογές για την ανάδειξη πρωθυπουργού. Οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν για πρωθυπουργό και σε αυτήν την επιλογή υπάρχουν πολύ νωπές οι εικόνες της δικής μας διακυβέρνησης όσο και της προηγούμενης».

  •  Γεραπετρίτης: Θέλουμε την αυτοδυναμία αλλά δεν αποκλείουμε τις προγραμματικές συνεργασίες

Με άλλα λόγια, «οι πολίτες θα μπορέσουν να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της δικής μας διακυβέρνησης σε σχέση με τα πεπραγμένα της προηγούμενης. Να αξιολογήσουν τι από εκείνα που η κάθε κυβέρνηση υποσχέθηκε προεκλογικά,…Πηγήin.gr