Γρηγορόπουλος: Προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα η αποφυλάκιση Κορκονέα, λέει η ΚΝΕ

Πολιτική


«Η απόφαση δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ένας ακόμα κρίκος σε δικαστικές αποφάσεις που τροφοδοτούν την ένταση της κρατικής καταστολής, της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας»

Για πρόκληση του περί δικαίου αισθήματος κάνει λόγο η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου που αφήνει ελεύθερο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Δικαστική απόφαση που τροφοδοτεί την αστυνομική βία

«Προκαλεί το αίσθημα δικαίου του λαού και της νεολαίας η απόφαση αποφυλάκισης του Επ. Κορκονέα, καταδικασμένου για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Διαβάστε επίσης Συνήγοροι οικογένειας Γρηγορόπουλου: Ντροπή σε όσους μεθόδευσαν την κακοστημένη δίκη Κορκονέα

Διαβάστε επίσης Ηλιόπουλος: Η δικαστική απόφαση για Κορκονέα δείχνει ότι για κάποιους αυτή η γενιά θεωρείται αναλώσιμη

Συγκεκριμένα, τονίζει πως «αυτή η απόφαση δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ένας ακόμα κρίκος σε δικαστικές αποφάσεις που ρίχνουν στα μαλακά τον θύτη, τροφοδοτώντας τελικά την ένταση της κρατικής καταστολής, της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωράει απρόσκοπτα η επικίνδυνη, αντιλαϊκή πολιτική από όλες τις κυβερνήσεις.

»Τείχος απέναντι στην αστυνομική και κρατική βία θα υψώσει μόνο η οργανωμένη πάλη του λαού και της νέας γενιάς για ζωή με δικαιώματα».Πηγήin.gr