Γ. Στάσσης (ΔΕΗ): «Καλύτερος σε επίπεδο τιμών ο φετινός χειμώνας»

Οικονομία


«Αν δεν είχε εξυγιανθεί οικονομικά η ΔΕΗ δεν θα άντεχε το βάρος της ενεργειακής κρίσης», είπε ο CEO στη Γ.Σ. των μετόχων – Επανεκλογή Στάσση ως διευθύνοντος συμβούλου

Τις ιδιαίτερα ανθεκτικές επιδόσεις της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, η θητεία του οποίου ανανεώθηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων σήμερα για άλλα τρία χρόνια έως το 2025.

Ο Γιώργος Στάσσης μιλώντας στους μετόχους κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης τόνισε πως «στο τέλος της τρέχουσας θητείας μου καταφέραμε η ΔΕΗ, από τον κίνδυνο κατάρρευσης της να στηριχθεί σταθερά στα πόδια της και να διαθέτει σήμερα ισχυρή ρευστότητα και να προχωρά σε επενδύσεις. Αν η ΔΕΗ δεν είχε κάνει τα βήματα οικονομικής εξυγίανσης δεν θα μπορούσε να αντέξει το βάρος ενεργειακής κρίσης και να στηρίξει τους πελάτες της», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης.

  • Αναβολή για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Ο ίδιος έθεσε ως στόχους τη συνέχιση της στρατηγικής για την πλήρη απανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων, την πλήρη ψηφιοποίηση τους και την ανάπτυξη ενός πελατοκεντρικού μοντέλου. «Φέρνουμε τη ΔΕΗ πιο κοντά στο μέλλον», είπε για να υπογραμμίσει: «Σήμερα κλείνει ένας κύκλος οικονομικής αποκατάστασης και ανοίγει ένας νέος κύκλος ανάπτυξης. Θα εφαρμόσουμε με συνέπεια το αναπτυξιακό μας πλάνο».

Εκλογή Δ.Σ.

Επίσης η γενική συνέλευση των μετόχων σήμερα, εκτός από την επανεκλογή του κ. Στάσση στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, εξέλεξε για το ΔΣ τους Αλέξανδρο Πατεράκη ως μέλος, του κ. Παπαδημητρίου ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, της Δέσποινας Δοξιάδη ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, του Στέφανου Καρδαμάκη ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, του Στέφανου Θεοδωρίδη ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους και ως μέλη τους Αλέξανδρο Φωτακίδη και Γρηγόριο Δημητριάδη.

Μέρισμα και στήριξη μετοχής

Ο κ. Στάσσης επανέλαβε επίσης τη δέσμευση της διοίκησης για διανομή μερίσματος στους μετόχους από τη χρήση του 2023 και μετά.

Επιπροσθέτως έκανε γνωστό πως τον επόμενο μήνα το διοικητικό συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει ευρύ πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της εταιρείας: «Δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση από το…Πηγήin.gr