Δήμος Φυλής: Ολική ανάπλαση του κέντρου της πόλης

Πολιτική


Σχεδόν 10 εκατ. Ευρώ, εγκρίθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου ο Δήμος Φυλής να ολοκληρώσει την μεγαλύτερη αστική παρέμβαση της ιστορίας του.

Την γενική ανάπλαση και αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής, ανακοίνωσε  ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο ύψους 9.800.000 εκ. ευρώ που θα μεταμορφώσει την περιοχή σε «Αράχωβα της Αττικής» όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος.

Το έργο εγκρίθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης στις 11 Αυγούστου, έχει τίτλο ο «Παρεμβάσεις Πολυεπίπεδης – Ολοκληρωμένης Αναβάθμισης και Αναζωογόνησης στο Ιστορικό Κέντρο της Δ.Κ. Φυλής», τη μελέτη συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και μετά από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής αναμένεται να εγκριθεί σήμερα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και «να κάνουμε και αυτό το όραμά μας πράξη» όπως είπε ο Δήμαρχος.

Σε όλο το ιστορικό κέντρο θα γίνει ειδική πεζοδρόμηση που θα τονώνει την ιστορικότητα και τον παραδοσιακό χαρακτήρα της Δημοτικής Ενότητας και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την προσέλκυση επισκεπτών.

Ο Χρήστος Παππούς μοιράστηκε με τον κόσμο το προσωπικό του βίωμα. «Φίλες και φίλοι, έχουμε την ευλογία της Παναγίας» είπε ο Δήμαρχος Φυλής και πρόσθεσε «Θέλω να μοιραστώ απόψε μαζί σας κάτι που συμβαίνει και έχει σημειολογικό χαρακτήρα. Πάντα παραμονές της Παναγίας αυτός ο Δήμος, ο Δήμος Φυλής κερδίζει ένα μεγάλο έργο για τον τόπο» είπε και ανακοίνωσε το έργο ανάπλασης.Πηγήin.gr