ΔΕΗ: Καινοτομεί με τη συνεργασία της Microsoft και της WITSIDE

Οικονομία


Με την ολοκλήρωση του έργου, η ΔΕΗ απελευθερώνει εκπληκτικές δυνατότητες για τις επιχειρησιακές διευθύνσεις και τους εργαζόμενους της

Ένα σημαντικό βήμα στο ταξίδι του ψηφιακού της μετασχηματισμού πραγματοποίησε η ΔΕΗ, ολοκληρώνοντας το έργο αυτοματοποίησης μεταφοράς δεδομένων, από τα πηγαία συστήματα της εταιρίας στο Cloud, με αξιοποίηση τεχνολογιών της Microsoft και την υποστήριξη της WITSIDE.

Με την ολοκλήρωση του έργου, η ΔΕΗ απελευθερώνει εκπληκτικές δυνατότητες για τις επιχειρησιακές διευθύνσεις και τους εργαζόμενους της, καθώς τους προσφέρει, σε πραγματικό χρόνο, απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλο το εύρος των δεδομένων της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο επιταχύνει την ανάπτυξη λύσεων που συμβάλλουν στην αλλαγή της εταιρικής κουλτούρας με τον εκδημοκρατισμό των δεδομένων, την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας, την ανάπτυξη της καινοτομίας, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πελάτες και συνεργάτες της εταιρείας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Ζαγαλίκης, Group Chief Technology & Information Officer της ΔΕΗ, δήλωσε: «Η ΔΕΗ θέτει υψηλούς στόχους και καινοτομεί στην υλοποίηση του ψηφιακού της μετασχηματισμού. Στο ταξίδι αυτό είμαστε χαρούμενοι να έχουμε συνεργάτες που αφουγκράζονται τις επιθυμίες μας και υλοποιούν το όραμά μας.

Στο συγκεκριμένο έργο θέσαμε ένα σχεδόν ‘αδύνατο’ στόχο με χρονικούς και τεχνολογικούς περιορισμούς που ξεπεραστήκαν και απέδειξαν την ικανότητα του οργανισμού να πρωτοστατεί στον χώρο των δεδομένων. Η συνέχεια θα είναι εξίσου δυναμική, αναβαθμίζοντας την εμπειρία πελάτη και συμβάλλοντας στην βελτίωση της επιχειρησιακής λειτουργίας του οργανισμού». 

Η κα Γιάννα Ανδρονοπούλου, Sales Director, Enterprise Segment της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, δήλωσε σχετικά:

«Οι τεχνολογίες  προηγμένης ανάλυσης δεδομένων αλλάζουν ραγδαία τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία εταιρεία που να μην αξιολογεί πώς να τις χρησιμοποιήσει με ασφάλεια, ταχύτητα και απλότητα.

Στη  Microsoft, εστιάζουμε στο να διευκολύνουμε τους πελάτες μας να υιοθετήσουν τεχνολογίες προηγμένης ανάλυσης δεδομένων, διασφαλίζοντας ότι τα στελέχη που είναι υπεύθυνα για την λήψη αποφάσεων, βασίζονται σε βέλτιστα αναλυμένες και απεικονισμένες πληροφορίες, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η αποτελεσματικότερη λήψη αποφάσεων για τις λειτουργίες τους ή για την ανάπτυξη των νέων προϊόντων και υπηρεσιών τους.

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που η ΔΕΗ δεσμεύεται να γίνει ένας οργανισμός που λειτουργεί με γνώμονα τα δεδομένα (data driven organization), μέσω της συνεργασίας με τη WITSIDE, και ιδιαίτερα περήφανοι για την ταχύτητα που τα δεδομένα από το SAP IS/U διατέθηκαν στο Azure Data Lake. Ανυπομονώ να δω τον αντίκτυπο που θα έχει αυτή η σημαντική εξέλιξη στην εμπειρία των πελατών της ΔΕΗ, στη…Πηγή Skai