ΔΕΘ – Γεωργιάδης: Πρόσκληση στα ΗΑΕ για τον διαγωνισμό αξιοποίησης του πρώην Στρατοπέδου Γκόνου

Οικονομία


Στη διάρκεια υπουργικής συζήτησης στρογγυλής τραπέζης και με την ευκαιρία διοργάνωσης της 86ης ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τα ΗΑΕ

Κάλεσμα στον υπουργό Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Abdulla Bin Touq Al Marri, να συμμετέχουν τα ΗΑΕ στον προς προκήρυξη διαγωνισμό για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην Στρατοπέδου Γκόνου στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να δημιουργηθεί εμπορευματικό κέντρο, απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης.

Πρόκειται για μια έκταση 672 στρεμμάτων και σύμφωνα με μελέτη που έχει ήδη διενεργηθεί, η μετατροπή σε κέντρο logistics αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη κίνηση, καθώς το πρώην στρατόπεδο βρίσκεται πλησίον της Σίνδου και κοντά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ προσφέρει και τη δυνατότητα άμεσης σιδηροδρομικής σύνδεσης με τον λιμένα. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να λειτουργήσει τόσο ως προσωρινός χώρος αποθήκευσης των προϊόντων που ξεφορτώνονται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όσο και ως χώρος επεξεργασίας/συναρμολόγησης ή μεταποίησης των προϊόντων αυτών.

Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Abdulla Bin Touq Al Marri: Ισχυρές οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΑΕ

Το κάλεσμα απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διάρκεια της υπουργικής συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσαν η Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σε συνεργασία με το Αραβοελληνικό Επιμελητήριο, και με την ευκαιρία διοργάνωσης της 86ης ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τα ΗΑΕ.

Μοναδικά επιτεύγματα

Στην τοποθέτησή του ο υπουργός, εξέφρασε το θαυμασμό και σεβασμό του στα ΗΑΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα επιτεύγματα που κάνετε είναι μοναδικά» και υπογράμμισε την απόφαση των κυβερνήσεων των δύο χωρών για την οικοδόμηση μεταξύ τους ισχυρών σχέσεων. «Οι πολιτικές μας σχέσεις είναι κάτι παραπάνω από άριστες», είπε.

Επισημαίνοντας ότι στον τομέα των επενδύσεων δύο χώρες «έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο», ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι σε θέματα εμπορίου, ενώ η κατεύθυνση είναι «σωστή», ωστόσο τα νούμερα δείχνουν ότι «μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το διμερές εμπόριο μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανερχόταν στα 300 εκατ. ευρώ το 2019, αυξήθηκε στα 600 εκατ. ευρώ το 2021, «φέτος θα καταγραφεί ενίσχυση μεν, αλλά στόχος είναι αυτό να…Πηγήin.gr