Δημοσκόπηση στις ΗΠΑ: Το 28% δηλώνει ότι θα πάρει σύντομα τα όπλα

Κόσμος


Η δημοσκόπηση έδειξε, επίσης, ότι η πλειονότητα των Αμερικανών, φιλελεύθερων και συντηρητικών, αισθάνεται ότι η κυβέρνησή τους είναι διεφθαρμένη 

Σχεδόν το ένα τέταρτο των Αμερικανών – 28% – δήλωσαν ότι «ίσως χρειαστεί σύντομα να πάρουν τα όπλα« εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 30 Ιουνίου, όπως γράφει η «Daily Mail». Από αυτούς που αισθάνονται έτσι, το 37% κατέχει σήμερα όπλα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.  

Η δημοσκόπηση έδειξε, επίσης, ότι η πλειονότητα των Αμερικανών – φιλελεύθερων και συντηρητικών – αισθάνεται ότι η κυβέρνησή τους είναι διεφθαρμένη. 

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 1.000 Αμερικανοί ψηφοφόροι, διεξήχθη από το Ινστιτούτο Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Σικάγο τον Μάιο.

Το ένα τρίτο των Ρεπουμπλικάνων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση πιστεύει ότι η ένοπλη αντίσταση στην κυβέρνηση μπορεί σύντομα να είναι απαραίτητη, ενώ το 35% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων πιστεύει το ίδιο όπως και το 20% των Δημοκρατικών. 

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι αποφεύγουν να μιλούν για πολιτική και το ένα τέταρτο ανέφερε ότι έχει χάσει φίλους ή αποφεύγει φίλους και συγγενείς λόγω πολιτικών πεποιθήσεων. 

«Ενώ έχουμε καταγράψει εδώ και χρόνια την κομματική πόλωση στη χώρα, αυτά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι ίσως η πιο τρανή απόδειξη των βαθιών διαιρέσεων στις κομματικές συμπεριφορές που διατρέχουν τη χώρα», δήλωσε ο δημοσκόπος Neil Newhouse

Πηγή: skai.grΠηγή Skai