Δολοφονία Σίνζο Άμπε: Το αυτοσχέδιο όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης – Φωτογραφίες

Κόσμος


Εργαστήριο με όπλα και εκρηκτικά στο σπίτι του 41χρονου βετεράνου του Ναυτικού – Συγκλονιστικά βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας

Ένα αυτοσχέδιο όπλο, το οποίο κατασκεύασε ο ίδιος σε εργαστήριο που είχε στήσει στο σπίτι του, χρησιμοποίησε για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ο 41χρονος Τετσούγια Γιαμαγκάμι.

Ο βετεράνος του ιαπωνικού Ναυτικού είχε στηθεί σε μικρή απόσταση πίσω από τον έμπειρο πολιτικό και με μία αιφνιδιαστική κίνηση, τον πυροβόλησε δύο φορές στην πλάτη, προκαλώντας τον θάνατό του.

Στα social media κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από το αυτοσχέδιο όπλο που χρησιμοποίησε ο 41χρονος, προκειμένου να δολοφονήσει τον Σίνζο Άμπε: 

Όπλο δολοφονίας Σίνζο Άμπε

Όπλο δολοφονίας Σίνζο Άμπε

Όπλο δολοφονίας Σίνζο Άμπε

Εργαστήριο με αυτοσχέδια όπλα στο σπίτι του

Ολόκληρο εργαστήριο με χειροποίητα όπλα και εκρηκτικά έκρυβε στο σπίτι του ο δολοφόνος του Ιάπωνα πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα της αστυνομίας.

Ο 41χρονος Τετσούγια Γιαμαγκάμι σκότωσε τον Σίνζο Άμπε με δύο σφαίρες πισώπλατα, χρησιμοποιώντας πιστόλι που είχε κατασκευάσει ο ίδιος από δύο κομμάτια, το ένα για την κάνη και το δεύτερο για τη λαβή, από ξύλο, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ο μηχανισμός εκπυρσοκρότησης, ο οποίος ήταν ηλεκτρονικός.

Ο δράστης συνελήφθη επί τόπου, αμέσως μετά τη δολοφονική του ενέργεια. Ο ίδιος αντιστάθηκε και οι φρουροί του πρώην πρωθυπουργού χρειάστηκε να δώσουν μάχη στη μέση του δρόμου, προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του Γιαμαγκάμι, όπου εντοπίστηκε το εργαστήριο των χειροποίητων όπλων και εκρηκτικών, η κατοχή των οποίων είναι παράνομη στην Ιαπωνία.

Προς το παρόν είναι άγνωστο γιατί ήταν «εκνευρισμένος» με τον Σίνζο Άμπε ο δολοφόνος, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει στο αμέσως επόμενο διάστημα, μέσω της ανάκρισης.

Συγκλονιστικά βίντεο από τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας

Η εικόνα από τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε είναι συγκλονιστική. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας μιλά στον δρόμο, όταν ο 41χρονος Τετσούγια Γιαμαγκάμι τον πλησιάζει και πυροβολεί δύο φορές, αιφνιδιάζοντας τους πάντες. Ένα σύννεφο καπνού καλύπτει τα πάντα τη στιγμή των πυροβολισμών. Αμέσως μετά, ο Σίνζο Άμπε βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος αιμόφυρτος. Ακολουθεί αναστάτωση, πανικός και αμέσως μετά η μάχη για τη σύλληψη του δράστη.

Οι εικόνες που ανέβηκαν στα social media είναι συγκλονιστικές: 

 Πηγή Skai