Δομές υγείας και έργα υποδομής, στο επίκεντρο της επίσκεψης του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στη Λέρο

Υγεία


Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Λέρου είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα, αρμοδιότητας και μη της Περιφέρειας, προκειμένου να δοθούν οι αναγκαίες λύσεις.

Το σύνολο των θεμάτων που αντιμετωπίζει η Λέρος, με έμφαση στον τομέα της υγείας και στα έργα υποδομής, ανεξαρτήτως αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εξέτασε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και οι συνεργάτες του, προκειμένου να δοθούν οι απαιτούμενες λύσεις, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του χθες, Τρίτη, στο νησί και σε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Λέρου Μιχάλη Κόλια.

Το Γενικό Νοσοκομείο Λέρου ήταν ο πρώτος σταθμός του Περιφερειάρχη, τον οποίον συνόδευε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Θεμέλαρος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νίκος Παπασταματίου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΝΑΙ, Νίκος Λυμπερόπουλος.

Στο πλαίσιο της δέσμης των πρωτοβουλιών της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου, για να στηρίξει τις δομές του εθνικού συστήματος υγεία στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με την διάθεση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκούς και ίδιους πόρους, το Νοσοκομείο της Λέρου έχει  σήμερα 34 γιατρούς και νοσηλευτές, η μισθοδοσία των οποίων χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια, καθώς επίσης και η προμήθεια κρίσιμου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού όπως ενός νέου, υπερσύγχρονου Αξονικού Τομογράφου, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους νησιώτες της Λέρου και των γειτονικών νησιών που επίσης εξυπηρετεί.

Ταυτόχρονα, η Περιφέρεια δημοπρατεί άμεσα για λογαριασμό του Γενικού Νοσοκομείου Λέρου ένα έργο κτιριακών παρεμβάσεων ύψους 4,0 εκ. ευρώ και εξασφάλισε ήδη την χρηματοδότηση για τις μελέτες ενός επιπλέον έργου κτιριακών παρεμβάσεων ύψους 5,0 εκ. ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της διοίκησης και του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου, να ακούσει τις ενδιαφέρουσες ιδέες τους και για τη συνέχεια, ενώ ξεναγήθηκε και στους χώρους του Νοσοκομείου, όπου λειτουργούν τα νέα μηχανήματα.

«Σήμερα βρεθήκαμε στην Λέρο και ξεκινήσαμε τις επαφές μας από το Γενικό Νοσοκομείο Λέρου. Κρίσιμος εξοπλισμός και γιατροί και…Πηγήin.gr