Είναι το σεξ η νέα γυμναστική;

Lifestyle


Πριν κόψεις τη συνδρομή σου στο γυμναστήριο, διάβασε τι λένε οι ειδικοί για το σεξ ως τρόπο άσκησης

Θα σου περιγράψω μια αίσθηση: Η καρδιά σου χτυπάει δυνατά, νιώθεις τους τετρακέφαλούς σου να καίγονται και τις ενδορφίνες να διαπερνούν όλο σου το σώμα. Τι σου ήρθε στο μυαλό; Η γυμναστική ή το σεξ; Ή μήπως και τα δύο;

Η συσχέτιση του σεξ και της σωματικής άσκησης δεν είναι άστοχη, ειδικά εάν λάβει κανείς υπόψη του τα αποτελέσματα της έρευνας της Lovehoney, σύμφωνα με τα οποία το 71% των Αμερικανών ταξινόμησε το σεξ ως μία από τις προπονήσεις που κάνει, ενώ ένας στους 10 παρακολουθεί τις θερμίδες που καίει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας.

Μπορεί λοιπόν μια έντονη σεξουαλική ζωή να αντικαταστήσει τη συνδρομή σου στο γυμναστήριο; Το theeverygirl.com συγκέντρωσε απόψεις ειδικών σχετικά με το κατά πόσο το σεξ γυμνάζει και σου έχει όλες τις απαντήσεις για τα οφέλη της σεξουαλικής δραστηριότητας στην υγεία, καθώς και για το ποιες στάσεις σε γυμνάζουν περισσότερο.

Πόσο ωφέλιμο είναι το σεξ για την υγεία;

Πιθανότητα, δεν χρειάζεσαι παραπάνω λόγους για να αφεθείς στη σεξουαλική εμπειρία, όμως εκτός από την απόλαυση που σου προσφέρει, αυτή η αισθησιακή δραστηριότητα φαίνεται ότι σχετίζεται και με μια σειρά από οφέλη για την υγεία.

Η Pippa Murphy, ειδικός σχέσεων και σεξ σχολιάζει στο condoms.uk: «Η υγιής σεξουαλική ζωή είναι βασικό συστατικό μιας ευτυχισμένης και υγιούς ζωής. Το σεξ απελευθερώνει ενδορφίνες, ορμόνες που μας βοηθούν να χαλαρώσουμε. Επίσης καίει θερμίδες και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, προλαμβάνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων».

Η Murphy αποκαλύπτει επίσης περισσότερες πληροφορίες για το πώς το σεξ λειτουργεί ως μέθοδος άσκησης. «Το σεξ απαιτεί περισσότερο οξυγόνο από άλλες μορφές άσκησης, που σημαίνει ότι αναπνέεις πιο σκληρά για περισσότερο. Η αύξηση του καρδιακού ρυθμού που προκαλείται κατά τη διάρκεια του σεξ συμβάλλει στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος, διατηρώντας την καρδιά δυνατή και βελτιώνοντας τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα».

Αν δεν έχεις ταίρι για τα σεξουαλικά παιχνίδια μην ανησυχείς, τα ίδια οφέλη μπορείς να αποκομίσεις φροντίζοντας τον εαυτό σου.

Αν όλα αυτά δε σε έπεισαν, προσπάθησε να θυμηθείς πώς νιώθεις κάθε φορά μετά από μια σεξουαλική εμπειρία. Το σεξ σε βοηθά να χαλαρώσεις, μειώνει το στρες, δυναμώνει το ανοσοποιητικό και σου χαρίζει καλύτερο ύπνο.

Μετράει το σεξ ως γυμναστική;

Αν σκέφτεσαι να εγκαταλείψεις το διάδρομο και να υποκύψεις στα πάθη σου, το αποτέλεσμα θα είναι κάπως μέτριο: Μια μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι στο σεξ καις λιγότερες θερμίδες απ΄ ότι στο τζόκινγκ, αλλά περισσότερες απ’ ότι στο περπάτημα. Πρόκειται, λοιπόν, για μια μέτρια εκγύμναση.

Στο ερώτημα εάν το σεξ θα μπορούσε να θεωρηθεί πλήρης προπόνηση, η απάντηση των…Πηγή Skai