Εκλογές ΗΠΑ: «Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις απολαμβάνουν διακομματική στήριξη στο Κογκρέσο», λέει ο Κρις Πάππας

Πολιτική


Δεν υπάρχει λόγος να πουλάμε οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των F-16, στην Τουρκία, τη στιγμή που αυτά παραβιάζουν την κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου, επιμένει ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής των Δημοκρατικών, ο οποίος εκτιμά ότι αυτή η αντίληψη δεν θα αλλάξει εάν κερδίσουν οι Ρεπουμπλικάνοι τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις έχουν στρατηγικό χαρακτήρα και συνεπώς απολαμβάνουν διακομματική υποστήριξη, σημειώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ομοσπονδιακός βουλευτής, Κρις Πάππας, αναφορικά με τις νέες ισορροπίες που θα διαμορφωθούν στο Κογκρέσο, μετά την ολοκλήρωση των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, δεσμεύεται ότι, παρά τις δυσκολίες, θα συνεχίσει να προωθεί μέχρι τέλους μια διατύπωση στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA), που θα αποτρέπει την Τουρκία από το να χρησιμοποιήσει τα αμερικανικά F-16 για την πραγματοποίηση υπερπτήσεων γιατί, όπως εξηγεί, κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

 Η «Μπουμπουλίνα» της ομογένειας, ο «Αντιτρομοκράτης», ο Μενέντεζ και άλλα πρόσωπα των εκλογών στις ΗΠΑ

Τέλος, ο Δημοκρατικός βουλευτής από το Νιου Χάμσαϊρ μιλάει για τη δική του, δύσκολη εκλογική αναμέτρηση, για θέματα, όπως η οικονομία και οι αμβλώσεις, που θα κρίνουν τις εκλογές, αλλά και για την τεράστια πρόκληση που αντιμετωπίζει η αμερικανική δημοκρατία με το νέο κύμα υποψηφίων, που αμφισβητεί το αδιάβλητο των εκλογών.

Η συνέντευξη του Κρις Πάππας στον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Ουάσιγκτον, Πέτρο Κασφίκη

Διανύσαμε μια προεκλογική περίοδο που εκτυλίχθηκε μέσα σε ένα περιβάλλον πληθωρισμού της τάξης του 8,2%. Ποιο πιστεύτε, λοιπόν, ότι θα είναι το θέμα που θα κρίνει τις εκλογές; Θα είναι κυρίως η οικονομία ή τα κοινωνικά θέματα, όπως οι αμβλώσεις, που θα οδηγήσουν τον κόσμο στις κάλπες;

Δεν νομίζω ότι πρέπει να είναι, είτε το ένα, είτε το άλλο. Ο κόσμος ανησυχεί πραγματικά για την οικονομία και πρέπει να έχουμε πολιτικές που θα βοηθήσουν στη μείωση του κόστους. Έχουμε δουλέψει προς αυτή την κατεύθυνση, με την παροχή επιδόματος θέρμανσης και πιέζοντας την φαρμακοβιομηχανία για την μείωση του κόστους των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Ωστόσο, οι άνθρωποι…Πηγήin.gr