Επίδομα θέρμανσης: Βήμα – βήμα η υποβολή αίτησης [ΠΙΝΑΚΕΣ]

Οικονομία


Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης – Ενας στους τρεις δικαιούχους έχει ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης καθώς μέχρι στιγμής και περίπου ένα μήνα πριν λήξει η σχετική προθεσμία έχουν ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία περίπου ένας στους τρεις. Ειδικότερα σε σύνολο περίπου 1.300.000 δικαιούχων μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου είχαν υποβληθεί 464.855 αιτήσεις. Ωστόσο πολλές από αυτές απορρίπτονται για διάφορους λόγους οι οποίοι και αναγράφονται στην τελική απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Ο Οικονομικός Ταχυδρόμος παρουσιάζει βήμα – βήμα τη διαδικασία υποβολής της αίτησης για το επίδομα θέρμανσης και επισημαίνει όλα εκείνα τα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να μην απορριφθεί η αίτησή τους και το βασικότερο να λάβουν το επίδομα που τους αναλογεί για το καύσιμο που θα χρησιμοποιήσουν για να ζεσταθούν.

Καταληκτική προθεσμία υποβολής της αίτησης είτε κάποιος έχει ήδη αγοράσει το καύσιμο που θα χρησιμοποιήσει είτε πρόκειται να το προμηθευτεί το επόμενο διάστημα είναι η Παρασκευή 9η  Δεκεμβρίου. Μετά την ημερομηνία αυτή και εφόσον το υπουργείο Οικονομικών δεν αποφασίσει να δώσει κάποια παράταση καμία αίτηση δεν γίνεται δεκτή ακόμη και αν κάποιος είναι πραγματικά δικαιούχος του επιδόματος θέρμανσης.

  •  Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση – Πώς θα το πάρουν οι ενοικιαστές

Τα βήματα

Για να υποβάλει κάποιος αίτηση αρκεί να μπει στην κεντρική ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr) και να επιλέξει την εφαρμογή MyΘέρμανση. H διαδικασία από εκεί και πέρα είναι αρκετά απλή αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή στα στοιχεία που θα αναγραφούν. Αρχικά ζητούνται οι κωδικοί πρόσβασης στο Taxisnet (οι ίδιοι που χρησιμοποιούνται για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων) και στη συνέχεια μερικά κλικ επιβεβαίωσης. Το πρώτο στοιχεία που ζητάει η εφαρμογή μετά την εισαγωγή των κωδικών είναι αν η κατοικία ανήκει σε πολυκατοικία ή σε κτίσμα πολλαπλών κατοικιών. Αν δεν ανήκει θα παραμείνει κενό το κουτί επιβεβαίωσης. Στη συνέχεια θα αναγραφεί ο αριθμός παροχής του ρεύματος της 1ης…Πηγήin.gr