Επίθεση Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν για «υποχωρητικότητα» απέναντι στην Ελλάδα

Πολιτική


Σε έναν ανταγωνισμό δηλώσεων εναντίον της Ελλάδας επιδίδονται οι πολιτικές δυνάμεις της Τουρκίας σε μία προσπάθεια να προσεταιριστούν το εθνικιστικό ακροατήριο της χώρας

Σε έναν ανταγωνισμό δηλώσεων εναντίον της Ελλάδας επιδίδονται οι πολιτικές δυνάμεις της Τουρκίας σε μία προσπάθεια να προσεταιριστούν το εθνικιστικό ακροατήριο της χώρας.

Ενδεικτικές οι δηλώσεις του προέδρου του κόμματος της αντιπολίτευσης, του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος επιχειρεί να εμφανιστεί πιο επιθετικός από την Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Αθήνας κατηγορώντας τον τούρκο πρόεδρο για υποχωρήσεις.

«Είπαν στρατικοποιούν τα νησιά. Αυτό είναι ενάντια στη Συνθήκη της Λωζάνης. Δεν είπε λέξη. Τώρα κάνει τον νταή» ανέφερε ο Κιλιτσντάρογλου μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, για να προσθέσει ότι ο Ερντογάν δεν λέει τίποτα για νησια «υπό κατοχή».

 CHP σε Ερντογάν: Πώς δέχτηκες να κάτσεις στο ίδιο τραπέζι με τον Αναστασιάδη στο ΝΑΤΟ;

«Έκανα μια ομιλία εδώ το 2017. Είπα ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 από τα νησιά του Αιγαίου. Του λέω ‘έχεις πάντα κάτι να πεις για ό,τι λέω. Λοιπόν, πες κάτι για αυτά τα νησιά’. Σου λέω ‘κάνε μια καθαρή πρόταση για τα νησιά υπό κατοχή’. Δεν μπόρεσε καν να αρθρώσει προτάσεις. Τώρα φέρεται διαφορετικά. Λέει πράγματα όπως ‘μην με εκνευρίζετε’, όχι ‘θα έρθω’ ή ‘θα φύγω’, ‘θα κάνω επιχείρηση στη Συρία’, κτλ. Αν είναι να κάνεις κάτι, κάνε το αδερφέ. Τι φωνάζεις; Ξέρω ότι δεν μπορείς, και το ξέρεις και εσύ» υποστήριξε ο Κιλιτσιντάρογλου.

Και συνέχισε με την αποστρατικοποίηση των νησιών λέγοντας ότι «όταν στρατιωτικοποιούνταν τα νησιά, σου είπαν οι καθηγητές, σου είπαν οι στρατιώτες, σου είπαν οι απόστρατοι αξιωματικοί, πολιτικοί. Είπαν στρατικοποιούν. Αυτό είναι ενάντια στη Συνθήκη της Λωζάνης’. Δεν έκανε ούτε ένα κιχ. Τώρα κάνει τον νταή».

 Μπαχτσελί: Ο Μητσοτάκης επαναλαμβάνει το λάθος του Βενιζέλου

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο επικεφαλής της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε αναφερόμενος στο άτυπο δείπνο του ΝΑΤΟ που θα λάβει μέρος και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης: «Ξέρεις τι είναι πιο οδυνηρό; Δεν αναγνωρίζουμε την ‘ελληνοκυπριακή διοίκηση’. (σ.σ Κυπριακή…Πηγήin.gr