Ερντογάν: Κουβέντα για την Ελλάδα στην ομιλία του στο ΝΑΤΟ

Πολιτική


Στην ομιλία του ενώπιον των ηγετών του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν ανέφερε τίποτα για την Ελλάδα

Ο τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έθεσε κανένα από τα θέματα στα οποία αναφερόταν όλο το προηγούμενο διάστημα με κυρίαρχο αυτό της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, ούτε απείλησε την Ελλάδα μιλώντας ενώπιον των ηγετών του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

  •  Σύνοδος ΝΑΤΟ: Σύντομο τετ α τετ Δένδια – Ερντογάν

Στον λίγο χρόνο που είχε στην διάθεσή του ο Πρόεδρος της Τουρκίας, μίλησε για τα θέματα της ατζέντας της συμμαχίας και δεν έκανε καμία αναφορά ούτε στο Αιγαίο, ούτε στα νησιά.

  •  Σύνοδος ΝΑΤΟ: Τα επόμενα βήματα του απρόβλεπτου Ερντογάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν επικεντρώθηκε στα θέματα της ατζέντας της Συνόδου. Μέχρι στιγμής όλοι οι ομιλητές αναφέρονται στην ρωσική εισβολή, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση τους στην Ουκρανία και την ανάγκη ενίσχυσης της υποστήριξης.

Στις 15:00 η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού

Περίπου στις 15:00 θα μιλήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε μήνυμά του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι είμαστε μέλη της Συμμαχίας από το 1952, προσθέτοντας ότι η χώρα αποτελεί σημαντικό πυλώνα «σταθερότητας στη ΝΑ Μεσόγειο. Επενδύουμε άνω του 2% στις αμυντικές δαπάνες, θωρακίζοντας την αποτρεπτική μας δυνατότητα και τις δομές της Συμμαχίας.

Ως πυλώνας σταθερότητας έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η προσήλωση της Συμμαχίας πρέπει να είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν χρειάζεται άλλη αστάθεια εντός της Συμμαχίας και αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι οι εταίροι μας».

Σχολιάζοντας την επίτευξη συμφωνίας για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στη Συμμαχία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «τελικά πρυτάνευσε η κοινή λογική για το καλό της συμμαχίας και ξεπεράστηκαν οι όποιες καιροσκοπικές και ωφελιμιστικές συμπεριφορές».

«Συναντιόμαστε σήμερα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη σκιά ενός πολέμου. Η ρωσική εισβολή συνιστά μια τομή στον γεωπολιτικό χρόνο. Δίνει νέα σημασία στο ΝΑΤΟ και μας υποχρεώνει να κινηθούμε ταχύτερα, ώστε να ενισχύσουμε τις δομές του ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Πηγαδάκι» Δένδια με Ερντογάν στη Μαδρίτη

Νωρίτερα, μία σύντομη συνομιλία είχε ο Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο πρόεδρο και τον…Πηγήin.gr