ΗΠΑ: Προς βελτίωση οδεύει η αγορά κρασιού

Οικονομία


Δεν επιλύονται οι υλικοτεχνικές δυσκολίες

Οι αρνητικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία δημιούργησαν έναν πραγματικό εφιάλτη υλικοτεχνικής υποστήριξης σε όλο τον κόσμο. Ο δρόμος προς την αγορά των ΗΠΑ θα παραμείνει γεμάτος παγίδες τους επόμενους μήνες, η συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, το CBMA(αμερικανικός νόμος που ευνοεί τους μικρούς παραγωγούς) και η συνεχιζόμενη ισχυρή ζήτηση δημιουργούν προκλήσεις στις εξαγωγές.

Όπως επισημαίνει η ΚΕΟΣΟΕ σε ανάρτησή της, ορισμένες βελτιώσεις είναι ορατές: «Τα εμπορευματοκιβώτια δεν είναι πλέον κολλημένα στην Κίνα και δεν υπάρχουν άλλα εμπορευματοκιβώτια κολλημένα στη θάλασσα για είκοσι ημέρες, όπως συνέβη πρόσφατα».

 Αμπέλι: Πώς θα κινηθεί η κινεζική αγορά κρασιού – Οι προβλέψεις

Απίστευτη συμφόρηση στα λιμάνια, ιστορική έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, αποθήκες υπερπλήρεις, έλλειψη ξηρών υλικών και εκθετική αύξηση του κόστους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν γλιτώσει από τα παγκόσμια προβλήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης. «Αντιμετωπίζουμε προβλήματα σε κάθε κρίκο της εφοδιαστικής αλυσίδας, από το Α έως το Ω», δηλώνει με απογοήτευση η MaryAnn Pisani, υπεύθυνη οικονομικών υπηρεσιών στην MHW Wine, πάροχο υπηρεσιών logistics, μεταξύ άλλων, σε επιχειρήσεις οίνου και οινοπνευματωδών ποτών σε όλη τη χώρα.

«Είτε είναι τα πώματα, το χαρτοκιβώτιο, τα μπουκάλια, οι ετικέτες ή το ίδιο το προϊόν, όλα είναι ένα πρόβλημα». Σε τέτοιο επίπεδο, το MHW έπρεπε να δημιουργήσει μια νέα υπηρεσία διαχείρισης logistics για ξηρά υλικά για να προσπαθήσει να επιταχύνει την παράδοση των προϊόντων.

Οι μικροί οινοποιοί τιμωρούνται από τα προβλήματα αποθήκευσης

Αν και η έλλειψη εμπορευματοκιβωτίων τείνει να μειωθεί, το μείζον πρόβλημα αφορά σήμερα τις αποθήκες. «Οι μεγάλες μάρκες έχουν αντισταθμίσει το χαμένο διάστημα, εισάγοντας μαζικά τόνους προϊόντων και συνεπώς καταναλώνουν πολλά από τα αγαθά που είναι διαθέσιμα στην αλυσίδα εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων με τη μορφή χώρου αποθήκης», αναφέρει η MaryAnn Pisani. Αυτή η κατάσταση τιμωρεί τους μικρότερους παραγωγούς και τους εμποδίζει εν μέρει να επωφεληθούν από τη συνεχιζόμενη ισχυρή ζήτηση και την ευνοϊκή συναλλαγματική ισοτιμία: «Ένας…Πηγήin.gr