ΗΠΑ: Πώς αλλάζει η κατανομή του πληθυσμού εξαιτίας της τηλεργασίας

Οικονομία


Τι δείχνουν τα νέα δεδομένα – Πώς αναδιαμορφώνεται ο «χάρτης»

Την ανακατανομή του πληθυσμού στις ΗΠΑ και την προτίμηση των εργαζομένων στην τηλεργασία ή το υβριδικό μοντέλο εργασίας αναδεικνύουν στατιστικά στοιχεία που έχουν φέρει στο φως της δημοσιότητας εταιρείες δημοσκόπησης στις ΗΠΑ αλλά και το Γραφείο Απογραφής της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Washington Post, η αύξηση των υπαλλήλων που εργάζονται από το σπίτι, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κοροναϊού, έχει προκαλέσει ριζικές αλλαγές τόσο στον τρόπο εργασίας όσο και στην προτίμηση που δείχνουν οι πολίτες στις περιοχές που επιλέγουν για να κατοικήσουν, με την πλειονότητα των εργαζομένων να εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα και να μετακινούνται σε μικρότερες πόλεις ή ακόμη και σε αγροτικές περιοχές.

Διαβάστε επίσης – Έρευνα: Ένας στους πέντε εργαζομένους θα αναζητήσει νέο εργοδότη το επόμενο 12μηνο

Ο χάρτης της Αμερικής «αναδιαμορφώνεται»

Με τα ποσοστά της εξ αποστάσεως εργασίας να αυξάνονται σημαντικά, παρατηρείται σημαντική ανακατανομή του πληθυσμού σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Economic Innovation Group, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται η τάση οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ να μετακινούνται σε αγροτικές, περιαστικές και προαστιακές περιοχές, με τους ταχύτερους ρυθμούς της τελευταίας δεκαετίας.

Πιο συγκεκριμένα, δεδομένα από το Γραφείο απογραφής των ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι δύο από τις κομητείες με τα υψηλότερα ποσοστά τηλεργασίας –το Μανχάταν και το Σαν Φρανσίσκο– παρουσίασαν την ταχύτερη απώλεια πληθυσμού, καθώς περισσότεροι από 10.000 κάτοικοι φαίνεται να εγκατέλειψαν τις εν λόγω περιοχές για να μετακινηθούν σε περιοχές μεσαίου μεγέθους ή σε μικρότερες μητροπολιτικές περιοχές.

Παράλληλα, σε καθεμία από αυτές τις περιοχές παρατηρήθηκε μείωση της ηλικίας εργασίας του πληθυσμού κατά 10%.

Οι πόλεις με τα υψηλότερα ποσοστά τηλεργασίας είναι το Μανχάταν, η Ουάσινγκτον και το Σαν Φρανσίσκο, καθώς και μεγάλο μέρος της προαστιακής ενδοχώρας της Βόρειας Βιρτζίνια. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται, επίσης, το ομοσπονδιακό επιστημονικό κέντρο της κομητείας Λος Άλαμος, στο Νέο Μεξικό, και η κομητεία Forsyth, στην πολιτεία της Τζόρτζια, βορειοανατολικά της Ατλάντα.

Πώς…Πηγήin.gr