Η επιστροφή του μίνι μπαρ και δέκα ιδέες για το σπίτι σου

Lifestyle


Τα μίνι μπαρ επανέρχονται ύστερα από αρκετές δεκαετίες και είναι το απόλυτο διακοσμητικό έπιπλο για το σπίτι σου, αν δεν πίνεις

Θυμάσαι εκείνο το τροχήλατο καροτσάκι-δίσκο, που βλέπουμε στις παλιές ταινίες και σίγουρα είχε η γιαγιά σου -ίσως και η μαμά σου;

Αυτό λοιπόν, το υπέροχο και χρηστικό έπιπλο, για όσους εξακολουθούν να κάνουν πάρτι και γενικά, να καλούν κόσμο στο σπίτι τους, επανέρχεται στη μόδα της οικιακής διακόσμησης. Και πραγματικά ήταν πολύ υποτιμημένο, αφού ήταν από τα πρώτα που καθαιρέθηκαν με τον ερχομό της μοντέρνας διακόσμησης.

Ωστόσο, η μόδα πάντα κάνει κύκλους και βρίσκει τρόπο να επανέρχεται. Και τώρα, είναι η σειρά του μίνι μπαρ να αναστηθεί. Γιατί η αλήθεια είναι, ότι είναι ένα διαχρονικό αλλά και πολύ σικ έπιπλο. Ταυτόχρονα όμως, είναι και χρηστικό με έναν design τρόπο. Αποθηκεύεις τα ποτά σου και αναδεικνύεις τα κρυστάλλινα ποτήρια σου.

Σήμερα όμως, μπορείς να κάνεις ότι θες με αυτά τα τροχήλατα μπαράκια κι εμείς σου παρουσιάζουμε 10 ιδέες για να τα διακοσμήσεις και να τα ξαναβάλεις σπίτι σου.

10 τρόποι για να αναβιώσει το μίνι μπαρ σου

#1 Vintage

Ακόμα και σε ένα μοντέρνο σπίτι ένα vintage κομμάτι είναι ευπρόσδεκτο. Μην το υποτιμήσεις λοιπόν και το θεωρήσεις παλιομοδίτικο.

Υπάρχουν τρόποι να το ενσωματώσεις στο χώρο, είτε μετατρέποντας το σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή, με βάψιμο ή πατίνα ή απλά αφήνοντας το στην αρχική του όψη.

#2 Μοντέρνο

Αν πάλι δεν σου κολλάει ένα vintage κομμάτι στο μοντέρνο και σύγχρονο σπίτι σου, μην απογοητεύεσαι. Υπάρχει τρόπος να βάλεις ένα μίνι μπαρ στο σπίτι σου, απλά μετατρέποντας ένα υπάρχον ή αξιοποιώντας ένα μοντέρνο τραπεζάκι.

#3 Ποπ

Η ποπ τάση είναι μια πάντα μια ευχάριστη νότα για το σπίτι σου. Ακόμα κι αν θες να έχει μια αυστηρή ή ήσυχη όψη, μια γωνία με μια πιο ποπ άποψη, θα προσφέρει μια στιλιστική αντίθεση, που θα τονίσει την ήπια διακόσμηση του σπιτιού σου.

Τοποθέτησε λοιπόν, μια ταμπέλα νέον πάνω στο μίνι παρ σου, ένα φυτό και διάφορα μικρά διακοσμητικά μαζί με τα μπουκάλια και θα έχεις ένα απίστευτο αποτέλεσμα.

#4 Αποικιακό

Το αποικιακό στιλ είναι και διαχρονικό και αγαπημένο. Ενώ θεωρείται κλασικό, το αποικιακό στιλ είναι μοντέρνα κλασικό, που αποπνέει μια αίσθηση χαλάρωσης και καλαισθησίας ταυτόχρονα. Συνήθως, τα έπιπλα αυτού του στιλ είναι βαριά, αλλά το μπαμπού ή το ρατάν, που έχουν ως κύριο υλικό, τα κάνει πιο αισθητικά ανάλαφρα.

Αν δεν έχεις κάτι ανάλογο, μπορείς να μετατρέψεις ένα παλιό μπαμπού κομοδίνο ή να κάνεις μια βόλτα στα παλαιοπωλεία. Πρόσθεσε μια λάμπα ή κεριά και είναι έτοιμο.

#5 Κλασικό

Ωστόσο, δεν είναι σωστό να σνομπάρουμε το κλασικό. Πολλά σπίτια άλλωστε, έχουν κρατήσει το κλασικό στιλ διακόσμησης και το έχουν αναβαθμίσει με χρώμα στους τοίχους, ταπετσαρίες και πιο μοντέρνα φωτιστικά.

Αν λοιπόν, έχεις ένα τέτοιο…Πηγή Skai