Η Κλερ Φόι του The Crown κινδύνευσε από έναν stalker

Lifestyle


Η ηθοποιός Κλερ Φόι χρειάστηκε να πάει στα δικαστήρια για να αιτηθεί την προστασία της από έναν άνδρα που την παρακολουθούσε και την παρενοχλούσε επί δύο μήνες.

Η ηθοποιός Κλερ Φόι, γνωστή για τον ρόλο της ως Βασίλισσα Ελισάβετ στη σειρά The Crown του Netflix, φέρεται να έγινε στόχος ενός άνδρα που την παρακολουθούσε και την παρενοχλούσε επί δύο μήνες, τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Ο κατηγορούμενος Τζέισον Πένροουζ εμφανίστηκε έξω από το σπίτι της Φόι και της έστειλε πάνω από 1.000 email μέσα σε ένα μήνα, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Η ακρόαση για να αποφασίσει η εντολή προστασίας καταδίωξης (SPO) αναβλήθηκε αφού ο Πένροουζ έφτασε στο δικαστήριο χωρίς εκπροσώπηση.

Ο Πένροουζ, ο οποίος συνοδευόταν στο Δικαστήριο του Highbury Corner Magistrates’ από εργαζόμενους του NHS, έδωσε ως διεύθυνσή του το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Highgate.

Η Ρόζα Μπέναθαν, εκ μέρους της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, είπε στο δικαστήριο ότι ο Πένροουζ είχε στείλει στην Φόι email στα οποία παρίστανε τον σκηνοθέτη και παραγωγό και της ζητούσε να παίξει στην επόμενη ταινία του.

Επιπλέον, επικοινώνησε με την αδερφή της ηθοποιού, Έμα Τζάκσον, ενώ πήγε και στο σπίτι της σταρ και χτυπούσε συνεχώς το κουδούνι.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει υποβάλει αίτηση για πλήρη προστασία καταδίωξης, η οποία εμποδίζει τους stalkers να έρθουν σε επαφή ή να πλησιάσουν τα φερόμενα θύματα.

Η παράβαση της εντολής θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινική δίωξη.

Ο δικαστής είπε στον Πένροουζ ότι εάν ανησυχεί για την συμπεριφορά του σε περίπτωση που βγει από το Κέντρο και του ζήτησε να μην προσπαθήσει να επικοινωνήσει ξανά με την Φόι.

Ο Πένροουζ απάντησε: «Δεν θα το κάνω, σας το υπόσχομαι».

Η ακρόαση επαναπρογραμματίστηκε για τις 22 Ιουλίου.Πηγή Skai