Η συναυλία της Δήλου για τον πλανήτη προβλήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο

Πολιτική


Ηχηρό μήνυμα επείγουσας δράσης γα την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, έστειλε το Ευρωκοινοβούλιο από τις Βρυξέλλες, όπου προβλήθηκε σε ειδική εκδήλωση η συναυλία που δόθηκε το Μάιο στη Δήλο για την προστασία του πλανήτη με τίτλο “Alpha Mission Delos & Οι [αβέβαιες] Τέσσερις Εποχές”.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη και η πρόεδρος του World Human Forum Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Η συναυλία της Δήλου αποτέλεσε μια συλλογική πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινότητας για τον πλανήτη, συνδυάζοντας την επιστήμη, την τεχνολογία του διαστήματος τη μυθολογία και την τέχνη.

Την ανάγκη να προστατευτεί η Δήλος από την απειλή της κλιματικής κρίσης, τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην εκδήλωση, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα. Για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, είναι ανάγκη να παραμείνουμε ανοιχτόμυαλοι και να θυμόμαστε ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτό, είπε. «Πρέπει να αναζητήσουμε σοφία στις εποχές που έχουν περάσει και όπως επισημαίνει η πρωτοβουλία Αlpha Mission, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι μόνο μέσω της συνεργασίας διαφορετικών κλάδων μαζί με αυτή τη σοφία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις μεγαλύτερες προκλήσεις». Είπε μάλιστα ότι επισκέφθηκε τη Δήλο το καλοκαίρι από τη Μύκονο με την οικογένεια της, σημειώνοντας την ανάγκη σημαντικών επενδύσεων για την προστασία των αρχαίων μνημείων της «χρειάζεται να κάνουμε πολλές επενδύσεις για να διατηρήσουμε τόσο σημαντικούς ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους».

Η πρόεδρος του World Human Forum Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, η οποία ξεκίνησε το έργο, μιλώντας στην εκδήλωση είπε: «Είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα σήμερα γιατί η Αρτεμις πέταξε επιτέλους. Στο φεγγάρι και πέρα και φέρνει ένα μήνυμα για όλους μας, για την ανθρωπότητα: Να οικοδομήσουμε χρησιμοποιώντας επιστήμη και τεχνολογία που συμβαδίζουν με την τέχνη, την πνευματικότητα και τις ανθρωπιστικές επιστήμες, αυτή την προγονική ευφυΐα που υπήρχε όχι μόνο στη χώρα μου, την Ελλάδα αλλά σε όλο τον πλανήτη. Μια σοφία να αντιμετωπίζουμε τη φύση διαφορετικά από αυτό που κάνουμε σήμερα. Να ξεκινήσει μια νέα σχέση συμβιωτική σχέση».

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη, δήλωσε ότι είναι περήφανη για την…Πηγήin.gr