Θάσος: Τουρίστες από χώρες της Βαλκανικής έχουν κατακλύσει το νησί

Ταξίδια


Για μια ακόμη χρονιά, οι Ρουμάνοι έχουν καταλάβει τη μερίδα του λέοντος μεταξύ των τουριστών που επέλεξαν το νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου για τις διακοπές τους 

Τη «χρυσή» καλοκαιρινή σεζόν του 2019 φαίνεται ότι ζει το νησί της Θάσου, ύστερα από δυο συνεχόμενα δύσκολα καλοκαίρια, που τα υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού αποτελούσαν σε πολλές περιπτώσεις εμπόδιο για όσους ήθελαν να κάνουν ξέγνοιαστες διακοπές.

«Η φετινή σεζόν στη Θάσο νομίζω ότι ανταγωνίζεται εκείνη του 2019, πριν από τη μεγάλη έξαρση του κορονοϊού, που ήταν μια “χρυσή” χρονιά για ολόκληρο τον ελληνικό τουρισμό», εξηγεί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οικονομικός επόπτης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης.

Με μακρά πείρα στο ξενοδοχειακό «επιχειρείν» και διατηρώντας μια από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες ξενοδοχειακές μονάδες στο νησί, ο κ. Μιτζάλης υπογραμμίζει πως είναι το πρώτο καλοκαίρι ύστερα από μια διετία, που γίνεται ουσιαστική επανεκκίνηση του τουρισμού. «Οι τουρίστες», επισημαίνει, «ιδιαίτερα οι Ευρωπαίοι, μετά από δυο συνεχόμενες χρονιές εγκλεισμού και κάτω από ασφυχτικά υγειονομικά μέτρα θέλουν φέτος να κάνουν πραγματικές διακοπές και έχοντας αυτό ως στόχο δεν φαίνεται να επηρεάζονται από τίποτα. Από τη μεριά μας, οι άνθρωποι του τουρισμού, μετά από δυο χρόνια, έχουμε να διαχειριστούμε προβλήματα που σχετίζονται μόνο με την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη και όχι με τη λήψη υγειονομικών και προστατευτικών μέτρων, όπως συνέβη πέρυσι και πρόπερσι».

Για μια ακόμη χρονιά, οι Ρουμάνοι έχουν καταλάβει τη μερίδα του λέοντος μεταξύ των τουριστών που επέλεξαν το νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου για τις διακοπές τους και σύμφωνα με τον κ. Μιτζάλη «πιθανόν να αποτελούν ακόμα και το 40% του συνολικού τουριστικού ρεύματος που δέχεται φέτος η Θάσος».

Είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των τουρισμών από τη βαλκανική αυτή χώρα που όπως εύστοχα επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού Πάρης Παρασχούδης, «οι ίδιοι οι Ρουμάνοι υποστηρίζουν πως είναι πιο εύκολο να δουν εδώ έναν γείτονά τους απ’ ό,τι σε κάποια γειτονιά στο Βουκουρέστι!».

Ο κ. Παρασχούδης υπογραμμίζει ότι μπορεί οι δυο πρώτοι μήνες της φετινής σεζόν, ο Μάιος και ο Ιούνιος, να ξεκίνησαν υποτονικά «ωστόσο στη συνέχεια και μέχρι αυτή τη στιγμή, η πληρότητα των καταλυμάτων στο νησί είναι πάρα πολύ μεγάλη και η εκτίμηση είναι πως με αυτά τα δεδομένα θα πορευτούμε έως τα τέλη Αυγούστου. Ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά ο δυνατός μήνας για τη Θάσο και μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία, τα τουριστικά ρεύματα τόσο από τη Βαλκανική όσο και από χώρες της κεντρικής Ευρώπης θα είναι αυξημένα. Μέχρι στιγμής θα έλεγα ότι έχουμε και μια αύξηση των τουριστών της…Πηγή Skai