Θεσσαλία: Με 48 έργα ύψους 1,24 δισ. ευρώ εκσυγχρονίζεται η αγροτική παραγωγή

Οικονομία


«Είμαστε ένα με τους ανθρώπους της παραγωγής, γιατί χωρίς παραγωγή δεν υπάρχει ζωή», δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Με 48 έργα υποδομών συνολικού προϋπολογισμού 1,24 δισ. ευρώ εκσυγχρονίζεται η παραγωγή στον πρωτογενή τομέα, τα οποία ολοκληρώθηκαν, εξελίσσονται και δρομολογούνται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πρόκειται για έργα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το υπουργείο Υποδομών, που οδηγούν σε αποταμίευση και εξορθολογισμό της διαχείρισης του αρδευτικού νερού, (ταμιευτήρες, φράγματα, λιμνοδεξαμενές, δίκτυα υπόγειων αγωγών), έργα εξοικονόμησης ενέργειας στην αγροτική παραγωγή, έργα αναδασμού και αλιευτικά καταφύγια.

 Θεσσαλία: «Στόχος να ποτίζεται ο κάμπος δωρεάν» – Οι αγρότες προχωρούν σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας

«Είμαστε ένα με τους ανθρώπους της παραγωγής, γιατί χωρίς παραγωγή δεν υπάρχει ζωή», δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. «Παράγουμε ένα καλύτερο, βιώσιμο αύριο με οδηγό την πράσινη ανάπτυξη. Στη Θεσσαλία εξελίσσεται ένα από τα μεγαλύτερα αγροτικά προγράμματα στη χώρα. Συνεργαζόμαστε, διεκδικούμε και φτάνουμε σε αποτέλεσμα αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Με σύμμαχο τη φύση και τις φυσικές διεργασίες, λειτουργούμε με στόχευση build back better ώστε να προλάβουμε τις επιπτώσεις κινδύνων που έρχονται από το μέλλον. Το διακύβευμα της εποχής είναι επάρκεια σε νερό, επάρκεια στη διατροφική αλυσίδα, επάρκεια σε ενέργεια made in Greece. Στηρίζουμε με έργα ουσίας το αγροτικό εισόδημα και την εθνική οικονομία, στηρίζουμε θέσεις εργασίας. Με ενσυναίσθηση, στηρίζουμε στην πράξη τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου και τις επόμενες, νέες γενιές παραγωγών, που θέλουν και δικαιούνται να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς μας», προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Τα 48 έργα

1. Επαναδημιουργία Λίμνης Κάρλα

Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΑΑ 2014-2020 από  ΠΑΑ 2007-2013

2. Μελέτη –  Κατασκευή  Ταμιευτήρα Λάρισας στη θέση Αγιόκαμπος

3. Μελέτη- Κατασκευή Ταμιευτήρα Λάρισας Πουρναρίου –Αμπελακίων

4. Ταμιευτήρας Καστρίου Λάρισας

5. Ταμιευτήρας  Γλαύκης Λάρισας

6. Αρδευτικό δίκτυο Κάτω Ελάτης

7. Φράγμα Ληθαίου Τρικάλων

8. Αρδευτικό Δίκτυο Βασιλικής Τρικάλων

9. Έργα τεχνητού εμπλουτισμού…Πηγήin.gr