Ιλον Μάσκ: Οι θυελλώδεις σχέσεις του μεγιστάνα

Lifestyle


Ως κροίσος, μεγιστάνας, προσωπικότητα της τεχνολογίας και της επιστήμης αλλά και καρδιοκατακτητής ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αφήνει μια θύελλα σε κάθε του βήμα στη ζωή,

Πάντοτε υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου και μία τάση προς αναζήτηση γύρω από το όνομα κροίσων, μεγιστάνων, προσωπικοτήτων της τεχνολογίας, της επιστήμης αλλά και του θεάματος καθώς ως άνθρωποι έξω από αυτά, έχουμε τη συνήθεια να θέλουμε να «ξετυλίγουμε» κουβάρια που ενώνονται με τέτοιους ανθρώπους και να μαθαίνουμε νέα που ιντριγκάρουν. Βέβαια υπάρχει και η τάση να πλάθουμε ιστορίες για να εμπλουτίζουμε τις ήδη εντυπωσιακές υποθέσεις όλων όσων απέκτησαν δύναμη, εξουσία και επιρροή στο παγκόσμιο πλέγμα του κόσμου.

Ο Elon Musk συνδυάζει όλο το πακέτο που προαναφέραμε. Ως κροίσος, μεγιστάνας, προσωπικότητα της τεχνολογίας και της επιστήμης αλλά και καρδιοκατακτητής ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αφήνει μια θύελλα σε κάθε του βήμα στη ζωή, ίσως εσκεμμένα, καμιά φορά απροκάλυπτα αλλά σίγουρα κινεί το ενδιαφέρον και τα νήματα ενός φουτουριστικού τρόπου απεικόνισης της τεχνολογίας που κυβερνάει.

Κι ενώ θα μιλήσουμε για τις σχέσεις του Elon Musk με τις γυναίκες που τον σημάδεψαν κι αυτές που πέρασαν από τη ζωή του, αξίζει να γίνουν αναφορές στις πρωταρχικές του σχέσεις κι αυτές που ενδεχομένως να καθόρισαν την εξέλιξή του σ’ αυτό το κομμάτι και δεν είναι άλλες από τις σχέσεις του με τους γονείς του.

Η εμβρυϊκή «δόξα»

Ο Elon Musk γεννήθηκε στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής το 1971 σε μια οικογένεια που αποτελείτο από την Καναδή μητέρα του και μοντέλο Maye Haldeman και τον Νοτιοαφρικανό πατέρα του επίσης Elon Musk. Η οικογένειά του έμελλε να μεγαλώσει καθώς γεννήθηκαν και τα δύο μικρότερα αδέλφια του Kimbal και Tosca Musk.  

Οι γονείς του χώρισαν όταν ο ίδιος ήταν 9 ετών κι έζησε περισσότερο με τον πατέρα του στη Νότια Αφρική ενώ έζησε με τη μητέρα του αργότερα όταν τελείωσε το σχολείο και μετακόμισε στον Καναδά για να ολοκληρώσεις τις σπουδές του. Σπούδασε, μορφώθηκε, καινοτόμησε κι έφτασε σήμερα να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Η σχέση του με την Justine Musk – Η γυναίκα «πρότυπο»

To 2000 o Εlon Musk παντρεύτηκε την Justine Musk με την οποία απέκτησε 6 γιους. Ο πρώτος τους γιος πέθανε στις 10 εβδομάδες λόγω συνδρόμου αιφνίδιου θανάτου βρέφους. Οι δύο νέοι γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο του Queen στον Καναδά, συνήψαν σχέση και παντρεύτηκαν.

Η Justine Musk δημιούργησε ένα blog όπου έγραφε λεπτομέρειες της οικογένειας και του έγγαμου βίου της και τα δημοσίευε κάτι που προκάλεσε ρήγμα στη σχέση της με τον άντρα της. Η ίδια είχε γράψει συγκεκριμένα «Ένα δημόσιο πρόσωπο δεν είναι ισορροπημένο ψυχικά κι αν είναι ισορροπημένο δεν ψάχνει να γίνει δημόσιο πρόσωπο» με φανερή παραπομπή στον άντρα της, Elon Musk. Οι δύο τους χώρισαν το 2008 κι αργότερα σε άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε…Πηγή Skai