Ισπανία – Whitewall: Ξέπλεναν έως 350.000 ευρώ την ημέρα – Η βότκα και η σύλληψη αρχηγού

Κόσμος


Είχε δεσμούς με συμμορία ναρκωτικών στην Κόστα ντελ Σολ – Συνελήφθη ο αρχηγός του κυκλώματος και επικεφαλής της ισπανικής επιχείρησης. 

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε τον επικεφαλής ενός εκ των μεγαλυτέρων κυκλωμάτων για ξέπλυμα χρήματος στην Ευρώπη, που είχε δεσμούς με συμμορία ναρκωτικών στην Κόστα ντελ Σολ και χρησιμοποιούσε ως βιτρίνα την πώληση βότκας σε εστιατόρια.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο Reuters τηλεφωνικά ότι σήμερα συνελήφθη ο Τζον Φράνσις Μόρισεϊ, αρχηγός του κυκλώματος και επικεφαλής της ισπανικής επιχείρησης. Συνολικά συνελήφθησαν τρεις άνθρωποι στην Ισπανία και ένας στην Αγγλία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε κατά τη διάρκεια κοινής διεθνούς επιχείρησης της Europol με την ονομασία “Whitewall”, ανέφερε η αστυνομία.

Το εγκληματικό δίκτυο ξέπλυνε πάνω από 200 εκατ. ευρώ μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο, ή έως 350.000 ευρώ την ημέρα, σύμφωνα με τους αστυνομικούς.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Μόρισεϊ είχε δεσμούς με την ιρλανδική φατρία «Kinahan», μια συμμορία εμπορίας ναρκωτικών στην ισπανική Κόστα ντελ Σολ, και «συγκέντρωνε μεγάλα ποσά σε μετρητά από εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας».

Αστυνομική επιχείρηση Ισπανίας Whitewall

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΠηγή Skai