Κακοκαιρία «Eva»: Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή

Οικονομία


Λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Κυριακή (6/11) τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων που αναμένεται να φέρει η κακοκαιρία EVA.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώνεται το καταναλωτικό κοινό ότι τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

 Ο άγνωστος κίνδυνος για τα ελληνικά αεροδρόμια

Θα ανοίξουν Κυριακή 13 Νοεμβρίου

Το άνοιγμα των καταστημάτων σε ολόκληρη την επικράτεια, όπως επισημαίνεται από το αρμόδιο υπουργείο μεταφέρεται για την επόμενη Κυριακή 13 Νοεμβρίου, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ, αλλά και οι εμπορικοί Σύλλογοι ανά τη χώρα έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους για το επικείμενο άνοιγμα των καταστημάτων τονίζοντας ότι με καταργημένο το θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων, είναι μία Κυριακή όπως όλες οι υπόλοιπες».

Μπροστά σε αυτή τη συγκυρία, με ενδιαφέρον αναμένεται το τι θα γίνει τελικά και τι θα αποφασίσουν οι καταστηματάρχες.

Πάντως από την πλευρά του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) επισημαίνεται πως «οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα έχουν μεγάλες προσφορές σε ποικιλία προϊόντων, με την αρτιότερη δυνατή εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό».

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες εν όψει του ανοίγματος των καταστημάτων αύριο, Κυριακή, που τελικά μεταφέρεται την επόμενη Κυριακή, 13 Νοεμβρίου,  μεγάλες εμπορικές αλυσίδες έχουν ξεκινήσει αρκετές προωθητικές ενέργειες.

«Δημοσκόπηση» η Κυριακή

Από την άλλη πλευρά, χαρακτηριστική είναι η τελευταία ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «κανένα όργανο του εμπορίου (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, Εμπορικοί Σύλλογοι, Σωματεία) δεν ζήτησαν το άνοιγμα της Κυριακής 6/11/2022 η οποία πλέον δεν διαφέρει σε τίποτε από τις άλλες. Αντιθέτως μάλιστα, εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους με κάθε τρόπο». «Αν όχι λοιπόν οι φορείς που είναι σίγουρο ότι δεν εξέφρασαν θετική γνώμη, τότε ΠΟΙΟΣ;;;»,

Απευθυνόμενος μάλιστα προς τα μέλη του δίνει τον χαρακτήρα της «δημοσκόπησης» για το ποιο ποσοστό των καταστηματαρχών…Πηγήin.gr