Καλάθι του νοικοκυριού: Ψηφίστηκε στη Βουλή η «καλύτερη σήμανση των προϊόντων» – Πυρά για μονιμοποίηση της ακρίβειας

Πολιτική


Ικανοποιημένος για την πορεία του «καλαθιού του νοικοκυριού» εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Ψηφίστηκε στη Βουλή κατά πλειοψηφία η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης για το «καλάθι του νοικοκυριού». «Ναι» ψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ «παρών» δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. Το ΜέΡΑ25 καταψήφισε το μέτρο.

Η τροπολογία για το καλάθι του νοικοκυριού εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του  υπουργείου Δικαιοσύνης για την «προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις ενωσιακού δικαίου» το οποίο νομοσχέδιο υπερψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ. Παρών στο νομοσχέδιο ψήφισε η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

  • Διαβάστε επίσης Καλάθι του νοικοκυριού: Όλες οι αλλαγές στα μεγάλα σούπερ μάρκετ – Ποιοι μείωσαν τιμές – Τι προϊόντα πρόσθεσαν

Ικανοποίηση Γεωργιάδη

Ικανοποιημένος για την πορεία του «καλαθιού του νοικοκυριού» εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, αναπτύσσοντας την τροπολογία για την καλύτερη σήμανση των σχετικών προϊόντων.

«Από τα 644 ίδια προϊόντα, που είχε το καλάθι του νοικοκυριού την περασμένη εβδομάδα, τα 541 διατήρησαν την ίδια τιμή και αυτή την εβδομάδα, τα 101 μείωσαν την τιμή και μόνο δύο αύξησαν την τιμή. Άρα το καλάθι γενικώς δουλεύει» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ανέφερε επίσης το «πολύ ευχάριστο νέο, ότι η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε σοβαρή πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα, στο 9,1% για τον μήνα Οκτώβριο και μάλιστα με μεγάλη μηνιαία μείωση του πληθωρισμού» και το ότι «η Eurostat αναπροσάρμοσε, προς τα κάτω, την εκτίμηση της για τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου από το 9,9% στα 9,5%» και σημείωσε: «Άρα, η συντονισμένη προσπάθεια που κάνουμε για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αποδίδει, αρχίζει να βγάζει καρπούς».

Για την τροπολογία ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «στο πλαίσιο της εφαρμογής τού μέτρου διαπιστώσαμε κάποιες δυσλειτουργίες: Π.χ., ότι παρά τις συστάσεις μας, οι αλυσίδες είχαν τη σήμανση για το καλάθι του νοικοκυριού, όχι σε ορατό σημείο και όχι με τον σωστό τρόπο, και γενικώς υπήρχε μια δυσλειτουργία στην ενημέρωση του κοινού. Για να το ρυθμίσουμε αυτά προτείνουμε στο σώμα τη σημερινή τροπολογία που έχει να κάνει με την σήμανση και την επάρκεια των προϊόντων…Πηγήin.gr