Καρδιακή ανεπάρκεια και συννοσηρότητες στο επίκεντρο της διημερίδας της Καρδιολογικής Κλινικής του Ελπίς

Υγεία


Θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Caravel 16-17 Σεπτεμβρίου 2022, με τη συμμετοχή διακεκριμένων και έμπειρων ομιλητών στο συγκεκριμένο πεδίο της Καρδιολογίας. 

Το επιστημονικό και κλινικό έργο αποδεικνύεται επωφελές για τον ιατρό και δη το νοσοκομειακό όταν συνδυάζεται και με συνεχή εκπαιδευτική δραστηριότητα. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος επιβάλλεται η δημιουργία και η υλοποίηση Εκπαιδευτικών προγραμμάτων και Συνεδρίων με στόχο τη συνεχή, πολυδιάστατη και επίκαιρη ενημέρωση. Ένα τέτοιο στόχο έχει και η πραγματοποίηση της Ετήσιας Διημερίδας της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» με θεματικό αντικείμενο: «Καρδιακή ανεπάρκεια και συννοσηρότητες: Διαγνωστική προσπέλαση και θεραπευτικές επιλογές», η οποία θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Caravel 16-17 Σεπτεμβρίου 2022, με τη συμμετοχή διακεκριμένων και έμπειρων ομιλητών στο συγκεκριμένο πεδίο της Καρδιολογίας. 

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα υγείας στη σύγχρονη εποχή μιας και αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες. Στην Ευρώπη, το 49% όλων των θανάτων προέρχεται από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, και από́ αυτούς ποσοστό 55% αφορά τις γυναίκες και 43% τους άνδρες. Στη στεφανιαία νόσο οφείλεται περίπου το 50% αυτών των θανάτων και σχεδόν το 1/3 στα Α.Ε.Ε. Σημαντική επίσης θέση κατέχουν οι αρρυθμίες, οι βαλβιδοπάθειες, η καρδιακή ανεπάρκεια και άλλες λιγότερο ίσως συχνές καταστάσεις.

Η εξέλιξη της επιστήμης γενικότερα είναι αλματώδης τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα στην Ιατρική προκύπτουν συνεχώς νέα δεδομένα που αφορούν τόσο την κατανόηση των παθοφυσιολογικών μηχανισμών, τη διαγνωστική προσπέλαση, όσο και τον τρόπο αντιμετώπισης των διαφόρων νοσημάτων. Στην Καρδιολογία ιδιαίτερα έχει παρατηρηθεί σημαντική πρόοδος σε ένα ευρύ φάσμα που αφορά την Στεφανιαία Νόσο, τις Βαλβιδοπάθειες, τις Αρρυθμίες, την Καρδιακή Ανεπάρκεια. Συχνά οι νέες θεραπείες που προτείνονται είναι ανατρεπτικές, έρχονται να ταράξουν τα νερά και με νέες, επαναστατικές πολλές φορές, μεθόδους να αυξήσουν σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία στην αντιμετώπιση πολλών παθολογικών καταστάσεων. Συχνά βέβαια προκύπτουν διλήμματα που αφορούν τόσο στη διάγνωση όσο και στην εφαρμοζόμενη θεραπεία, τα οποία όμως μέσα από την επιστημονική αντιπαράθεση οδηγούν στη βέλτιστη αντιμετώπιση του Καρδιολογικού ασθενούς.

  Στο συνέδριο μας θα γίνει λεπτομερής αναφορά στα νεότερα δεδομένα που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια στο πεδίο της Καρδιακής Ανεπάρκειας και αφορούν την αιτιολογία, την παθοφυσιολογία, την καλύτερη διαστρωμάτωση κινδύνου των ασθενών με Καρδιακή ανεπάρκεια, τις νέες τεχνικές διάγνωσης με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών αλλά και στις νεότερες μεθόδους θεραπείας είτε φαρμακευτικές είτε επεμβατικές. Η είσοδος…Πηγή Skai