Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες χωρίς διαχωρισμούς

Πολιτική


«Το ΠΑΣΟΚ πέρασε μια μεγάλη πολιτική έρημο, πληρώνοντας βαρύ κόστος για τη στάση ευθύνης του» σημείωσε ο προεδρος της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ

Σκληρή κριτική ως προς την απουσία διασφάλισης των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά , άσκησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής.

Το μεγάλο θέμα

«Οι εργαζόμενοι θα οδηγηθούν σε απόλυση, χωρίς να έχουν διασφαλιστεί ούτε οι αποζημιώσεις απόλυσης, ενώ είναι άγνωστο αν θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, τα οποία υπερβαίνουν συνολικά τα 170 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπάρχουν και δικαστικές αποφάσεις υπέρ των εργαζόμενων».

Διαβάστε επίσης Νίκος Ανδρουλάκης για εκλογές: Η ευθύνη τους βαραίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το μεγάλο όμως θέμα, το οποίο σύμφωνα με τον κ Κατρίνη, είναι εξόχως πολιτικό και στο οποίο είναι απολύτως εκτεθειμένη η κυβέρνηση, είναι η σύνδεση της Ελληνικής ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας με τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας. Για να υπάρχει αυτή η σύνδεση, συνέχισε ο κ Κατρίνης, η χώρα μας πρέπει να εγκαταλείψει την λογική και την συμπεριφορά ενός κράτους-πελάτη στα εξοπλιστικά.. Και για να γίνει αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει τρεις βασικούς άξονες:

1) Κάθε συμφωνία προμήθειας οπλικού συστήματος πρέπει να εκχωρεί μέρος του κατασκευαστικού έργου στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

2) Επένδυση στην έρευνα και στην ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων, σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα και εταιρείες νέας τεχνολογίας.

3) Να τεθεί ως προϋπόθεση ότι το ναυπηγικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού θα  υλοποιηθεί στα ελληνικά ναυπηγεία.

Πλημμελείς έλεγχοι στην αγορά

Στη συνέχεια ο κ Κατρίνης αναφέρθηκε στη συγκυρία που βρίσκεται σήμερα η χώρα, τονίζοντας ότι το μόνο που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση είναι να «στρώσει» τον δρόμο για τις εκλογές. Την Κυβέρνηση που ενώ κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ για λεφτόδεντρα, ανακάλυψε τελικά τα λεφτόδεντρα κάτω από την πίεση της πραγματικότητας και της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Έθεσε το ζήτημα των πλημμελών ελέγχων στην αγορά που έχουν μετατρέψει-σε πολλές περιπτώσεις- την ακρίβεια σε αισχροκέρδεια, αφού το τελευταίο πρόστιμο στην αγορά τροφίμων επιβλήθηκε 2,5 μήνες πριν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ…Πηγήin.gr