Κατρούγκαλος για Turkaegean: Κατόπιν εορτής η κυβερνητική κινητοποίηση

Πολιτική


«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή» δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος

Ερώτηση στη Βουλή καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εμπορική χρήση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης του όρου Turkaegean για το Αιγαίο, με τον τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κατρούγκαλος να εγκαλεί την κυβέρνηση ότι κινείται κατόπιν εορτής κατά της χρήσης του όρου που επεδίωκε η Τουρκία.

Ειδικότερα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος σε ανάρτησή του στο twitter τόνισε:

Διαβάστε επίσης Τουρκία: Κατοχύρωσε τον όρο Turkaegean στην ΕΕ – «Ακραία αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας», λέει ο Κατρούγκαλος

«Ο Υπ. Τουρισμού δηλώνει ότι «η κυβέρνηση κινείται νομικά ενάντια στον όρο turkeagean». Σήμερα; Μα,το ξέρουν από πέρσι! Είναι δυνατόν να κινητοποιούνται κατόπιν εορτής; Σε όλα πια τα θέματα ο αυτοματισμός του «πιστού κ δεδομένου»; Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή».

Διαβάστε επίσης Οικονόμου: Θα γίνει σύντομα προσφυγή για το Turkaegean – Τι είπε για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Διαβάστε επίσης Κικίλιας για Turkaegean: Η Ελλάδα κινείται νομικά για την ακύρωση της απαράδεκτης αυτής καμπάνιας

Νωρίτερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος ασκώντας δριμεία κριτική στην απόφαση να γίνει δεκτό από την ΕΕ το εμπορικό σήμα Turkaegean τόνισε ότι «υπό συνθήκες ακραίας αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο το εμπορικό σήμα turkaegean είναι επιθετικό και απαράδεκτο ότι έγινε αποδεκτό από την ΕΕ. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για τις ενέργειες ή παραλείψεις της».