Καύσιμα: Πάνω από 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης – Πότε θα μειωθεί

Οικονομία


Τι θα γίνει με το πετρέλαιο θέρμανσης

Για την πορεία της τιμής των καυσίμων στην Αττική, μίλησε σήμερα Σάββατο στο MEGA ο πρόεδρος πρατηριούχων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου.

Ο πρόεδρος των πρατηριούχων ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα, μπορεί να υπάρξει μείωση στις τιμές.

  • Αυτοκίνητο: Το άδειο πορτοφόλι «σηκώνει» χειρόφρενο – Τρόποι μείωσης του κόστους χρήσης

Το πλαφόν μπορεί να ρίξει τις τιμές από την επόμενη εβδομάδα

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι αυτή την στιγμή η τιμή στα υγρά καύσιμα είναι για την αμόλυβδη η τιμή είναι ελαφρά πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο και για το πετρέλαιο κίνησης ελαφρά πάνω από το 1,90 ευρώ το λίτρο.

Ωστόσο ο πρόεδρος τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα υπάρχει η προοπτική η τιμή στα υγρά καύσιμα να μειωθεί, δηλαδή από την Δευτέρα τα πρατήρια καυσίμων με τις νέες παραλαβές, θα «ρίξουν» τις τιμές λόγω της επιβολής πλαφόν.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των πρατηριούχων, χαρακτηριστικά: «Βιώνουμε την μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση των τελευταίων 30 ετών. Το θέμα είναι πώς θα καταφέρουμε να κρατηθούν οι επιχειρήσεις. Προβλέπουμε από στατιστικά που έρχονται τόσο από τον ΓΕΣΕΒΕ όσο και από τα επιμελητήρια, ότι το 30% των επιχειρήσεων είτε μικρών είτε μεγάλων δεν αντέχουν το κόστος».

«Το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει στο 1,65 ευρώ το λίτρο»

Για το επίδομα θέρμανσης ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε: «Το υπουργείο έχει δεσμευθεί ότι όντως θα προχωρήσει σε πιο γενναίες επιδοτήσεις. Αναμένουμε να δούμε, καθώς μία επιδότηση δεν αρκεί, το είδαμε αυτό και με τα Fuel Pass.»

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι η τιμή εκκίνησης της πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι περίπου στα 1,65 ευρώ το λίτρο.