Κοινοτικά… εύσημα σε Τσιάρα

Πολιτική


Τι είπε για τη Δικαιοσύνη ο επίτροπος Ντιντιέ Ρέιντερς

Τα εύσημα από Βέλγο επίτροπο Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς, έλαβε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μέσω της συνέντευξης του ευρωπαίου αξιωματούχου που δημοσιεύθηκε στα ΝΕΑ.

Ο Κ. Ρέιντερς αναγνώρισε ότι επί των ημερών του Υπουργού Δικαιοσύνης , ο οποίος βρίσκεται  στη θέση αυτή εδώ και τρία χρόνια , στη xώρα μας έχουν γίνει θετικά βήματα με στόχο την αποτελεσματικότητα και τη βελτίωση των δεικτών της λειτουργίας του δικαστικού συστήματος . Και τέτοιου είδους θεσμικές μεταρρυθμίσεις  έχουν άμεση αντανάκλαση τόσο στους πολίτες, που αναζητούν  δικαστική προστασία , όσο και στην ενίσχυση της λειτουργίας του κράτους δικαίου.

Βελτίωση

«Στην Ελλάδα λαμβάνονται θετικά μέτρα για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δικαιοσύνης , δήλωσε ο κ. Ρέιντερς κάνοντας αναφορά στη μεταρρύθμιση της Σχολής Δικαστών , που αποσκοπεί στην  αύξηση της ποιότητας της κατάρτισης των δικαστών ,στη σχεδιαζόμενη δημιουργία  μίας Εθνικής Σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων , που θα συμβάλλει στη βελτίωση της  ποιότητας της βοήθειας προς τους δικαστές και της διαχείρισης των δικαστηρίων ,στην αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ,ιδίως όσον αφορά στις καθυστερήσεις στην αστική δικαιοσύνη, την ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης για την οποία θυμίζει ότι περιλαμβάνεται στο ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης» .

Στο θετικό ισοζύγιο των πρόσφατων μεταρρυθμίσεων αξίζει επιπλέον να συμπεριλάβουμε και την ίδρυση και λειτουργία της Δικαστικής Αστυνομίας, με νομοσχέδιο που εισάγεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή ικανοποιώντας αίτημα δεκαετιών των δικαστών, των δικαστικών υπαλλήλων και του νομικού κόσμου , που  αναμένεται να βοηθήσει ουσιωδώς στο δύσκολο έργο της απονομής  της δικαιοσύνης.