Κορκίδης: Με ισχυρό και θετικό πρόσημο οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες

Οικονομία


Το πηδάλιο της χώρας κρατείται στιβαρά στην σωστή ρότα, σχολίασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ

Τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ επιβεβαιώνουν μια πολιτική με ισχυρό και θετικό πρόσημο για την κοινωνία και το επιχειρείν, τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.

Σε δήλωσή του σχετικά με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες επεσήμανε ότι «το πηδάλιο της χώρας κρατείται στιβαρά στην σωστή ρότα», και πρόσθεσε πως «η επιχειρηματικότητα χαιρετίζει την ισχυρή ένεση κινητικότητας στην κυκλική οικονομία, τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών και κάθε μέτρο που δίνει αναπτυξιακή προοπτική στην ελληνική αγορά».

Διαβάστε επίσης – Κορκίδης: Εχουμε υβριδικό πόλεμο, οι επιχειρήσεις δεν γνωρίζουν εάν κερδίζουν ή χάνουν

 Η δήλωση

Αναλυτικά ο κ. Κορκίδης δήλωσε:

«Συνηθίζεται να λέγεται ότι “ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται” και δεν έχουν άδικο όσοι θεωρούν ότι μετά τη γεωπολιτική φουρτούνα, το μεταναστευτικό, την πανδημία, έρχεται ο ενεργειακός τυφώνας, που δοκιμάζει την συνοχή των χωρών της ΕΕ. Οι ανακοινώσεις δια στόματος πρωθυπουργού αποδεικνύουν ότι “το πηδάλιο της χώρας κρατείται στιβαρά στην σωστή ρότα”. Τα όσα εξήγγειλε στην ΔΕΘ, επιβεβαιώνουν μια πολιτική με ισχυρό και θετικό πρόσημο για την κοινωνία και το επιχειρείν στη λογική ότι η λελογισμένη και κοστολογημένη οικονομική πολιτική δεν θέτει σε κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού, αλλά τουναντίον υπόσχεται να ωθήσει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.

»Το τρίπτυχο “συνέπεια – συνέχεια – σταθερότητα” για νοικοκυριά και επιχειρήσεις διασφαλίζεται με 21 νέα οικονομικά μέτρα, 12 αλλαγές και ένα πρόγραμμα στέγασης 6 σημείων, που συνολικά κοστολογούνται σε 5,5 δισ. ευρώ. Οι θετικοί δείκτες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, όπως περιεγράφηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ δεν πρέπει να μείνουν απλώς ως αισιόδοξο μήνυμα, αλλά να γίνει κυβερνητικός στόχος να περάσουν στη καθημερινότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Να τονώσουν την πραγματική οικονομία να δώσουν αυτοπεποίθηση στη κοινωνία σε μια ιδιαίτερη συγκυρία όπου η διατήρηση των κεκτημένων, του τρόπου και του κόστους ζωής, θα δοκιμαστούν τον φετινό χειμώνα.

»Είναι σίγουρο ότι, όταν η κοινωνία λαμβάνει…



Πηγήin.gr