Κουνούπια: Οκτώ φυτά που μπορούν να σας προστατεύσουν

Lifestyle


Τι να φυτέψετε στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας.

Το καλοκαίρι έχει ήδη μπει για τα καλά στην ζωή μας. Χαλαρά απογεύματα στην βεράντα με ένα δροσιστικό ποτό, check, διακόσμηση κήπου με rustic στοιχεία, check, αυτό όμως που πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε είναι τα διάφορα έντομα και συγκεκριμένα τα κουνούπια που κάνουν την εμφάνισή τους αυτή την εποχή.

Εμείς μαζέψαμε τις 8 καλύτερες προτάσεις, και για να περάσετε χρόνο κάνοντας κηπουρική, είτε στο μπαλκόνι είτε στον κήπο σας, και για να προστατευτείτε από τους «ενοχλητικούς» επισκέπτες.

Δυόσμος 

Πρώτα, ο δυόσμος, είναι πολύ δημοφιλής για το άρωμά του και για την χρήση του στην μαγειρική, όμως μπορεί να φανεί και πολύ χρήσιμος με τις εντομοαπωθητικές του ιδιότητες. Όταν φυτεύεται σε γλάστρα βοηθά στην προστασία από τα κουνούπια, τις μύγες και τα μυρμήγκια.

TIP: Ο δυόσμος είναι κατάλληλος για ηλιόλουστες περιοχές, και ιδανικός όταν φυτεύεται σε σκιερά / ημισκιερά μέρη. Όμως δεν είναι ανθεκτικός στους βοριάδες και την παγωνιά.

Βασιλικός

Είναι ένα από τα αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινής μας χρήσης, και όμως μπορεί να αποβεί θαυματουργός στην απώθηση των εντόμων και των κουνουπιών. Τον φυτεύουμε σε ημισκιερά μέρη προφυλαγμένα από τον άνεμο.

TIP: Ο βασιλικός βρίσκεται στο απόγειό του σε φωτεινά μέρη, όμως μπορεί να είναι ευαίσθητος στην απευθείας έκθεση στον ήλιο. Τον χειμώνα χρειάζεται προστασία από το κρύο, τον παγετό ή το χιόνι.

Αρμπαρόριζα

Ξαδέλφη του γερανιού, δεν χρησιμοποιείται μόνο στα γλυκά του κουταλιού, αλλά έχει και σημαντική απωθητική δράση ενάντια στα έντομα. Παράλληλα, αναπτύσσεται πολύ γρήγορα σε ηλιόλουστες ή ημισκιαζόμενες θέσεις.

TIP: Μουλιάστε λίγη αρμπαρόριζα μαζί με οινόπνευμα σε ένα βαζάκι για 2-3 εβδομάδες και χρησιμοποιήστε το υγρό για να ψεκάσετε το σπίτι σας, για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Σκόρδο

Αν και οι περισσότεροι βρίσκουν την έντονη μυρωδιά του απωθητική, το σκόρδο έχει ίσως από τις καλύτερες εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Για την ιδανική δράση του θα πρέπει να φυτεύεται σε ξηρό, ήπιο κλίμα, χωρίς έντονους παγετούς ή υγρασία.

TIP: Χρειάζεται ελαφρύ και αφράτο χώμα για να ευδοκιμήσει.

Λεβάντα

Είναι ευρέως γνωστό ότι η λεβάντα διαθέτει εξαιρετικές εντομοαπωθητικές ιδιότητες, καθώς την ξέρουμε από την χρήση στα ερμάρια των σπιτιών μας κατά του σκόρου. Έτσι, αν η λεβάντα φυτευτεί σε ηλιόλουστη θέση ή ημισκιερά σημεία, μπορεί να βοηθήσει με την απώθηση και των κουνουπιών.

TIP: Η λεβάντα αντέχει την ζέστη και το ξηροθερμικό περιβάλλον του καλοκαιριού αλλά και την παγωνιά του χειμώνα, αποτελώντας ιδανική λύση για όλες τις εποχές. Για να ευδοκιμήσει, καλύτερα να επιλέξουμε ηλιοφανή σημεία με νότια ή ανατολική έκθεση.

Κατιφές

Ένα πανέμορφο λουλούδι με κίτρινα και πορτοκαλί λουλούδια, ενώ από πάντα είναι γνωστό ότι…Πηγή Skai