Κωτσόβολος: Ανακοίνωση μετά την παρέμβαση του Ρουβίκωνα

Οικονομία


Κωτσόβολος: «Ο ορθός έλεγχος των συστημάτων χρειάζεται να γίνεται εκτός ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και συμμετέχει ένας ελάχιστος αριθμός ανθρώπων που εργάζεται σύμφωνα με όλους τους νομοθετικούς κανονισμούς»

Τη δική της απάντηση στα όσα έγιναν την Τετάρτη το βράδυ έξω από κατάστημα στη Λ. Συγγρού με την παρέμβαση του Ρουβίκωνα, δίνει η εταιρεία Κωτσόβολος.

Υπενθυμίζεται ότι μέλη του «Ρουβίκωνα» έφτασαν έξω από το κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών θέλοντας να καταδικάσουν το «ανθρώπινο πείραμα αντοχής στην απλήρωτη υπερεργασία και στον εγκλεισμό», όπως κατήγγειλαν.

Η υπόθεση ξεκίνησε έπειτα από πληροφορίες ότι στον Κωτσόβολο οι εργαζόμενοι υποβάλλονταν τις τελευταίες ημέρες σε «τεστ αντοχής», με πολύωρες βάρδιες προκειμένου να προετοιμαστούν για την Black Friday.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει:

«Η εταιρεία Κωτσόβολος, αποτελώντας έναν διακεκριμένο εργασιακό χώρο στον κλάδο του λιανεμπορίου, λειτουργεί πάντα με σεβασμό προς τους ανθρώπους της, οι οποίοι αποτελούν τον πυρήνα της επιτυχημένης πορείας της.

Όπως κάθε επιχείρηση οφείλει να προετοιμάζεται με σκοπό να εξυπηρετήσει σωστά τους πελάτες της σε περιόδους αιχμής, έτσι και η Κωτσόβολος πραγματοποίησε διαδικασία ελέγχου των συστημάτων της, η οποία είθισται να γίνεται μία φορά τον χρόνο.

Ο ορθός έλεγχος των συστημάτων χρειάζεται να γίνεται εκτός ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και συμμετέχει ένας ελάχιστος αριθμός ανθρώπων που εργάζεται σύμφωνα με όλους τους νομοθετικούς κανονισμούς».

Υποστηρίζει δηλαδή ότι λίγοι εργαζόμενοι έμειναν εκτός ωραρίου και ότι τηρήθηκαν όλοι οι νομοθετικοί κανονισμοί.

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα και του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Στην ανακοίνωσή του η ακτιβιστική οργάνωση ανέφερε:

«Νέος κύκλος εκπαίδευσης από τα αφεντικά. Τώρα λέει πρέπει να αποβάλλουμε τα αρνητικά συναισθήματα που μας προκαλεί η μισθωτή δουλεία. Δεν επιτρέπεται να νιώθουμε stress, απόγνωση, θυμό ή οτιδήποτε άλλο αρνητικό για αυτούς, τοξικό για την εργοδοσία που αρμέγει ζωές και συλλέγει χρήμα. Το χρήμα ζητάει χαμόγελο, ευγένεια, φιλότιμο. Η βιομηχανική “επανάσταση” φτιάχνει τώρα ανθρώπινα ρομπότ. Όχι ρομπότ που μοιάζουν με ανθρώπους. Ανθρώπους που γίνονται ρομπότ….Πηγήin.gr