Κόρη Πούτιν: Με στρατιά από σωματοφύλακες στα ραντεβού με Ζελένσκι

Κόσμος


Ο Der Spiegel αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της Τιχόνοβα στη Γερμανία, τα ταξιδιωτικά έγγραφα των ανθρώπων της SBP προκάλεσαν τις υποψίες και άρχισαν να παρακολουθούνται η κόρη του Πούτιν και οι συνοδοί της

Η Κατερίνα Τιχόνοβα, την οποία αποκαλούν νεότερη κόρη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, επί περίπου πέντε χρόνια πήγαινε αεροπορικώς στη Γερμανία για τα ραντεβού της, που έκλεινε σε SPA-ξενοδοχεία καθώς και σε θέρετρα των Άλπεων, συνοδευόμενη από ομάδα σωματοφυλάκων της Υπηρεσία Ασφαλείας του Προέδρου (SBP). Την αποκάλυψη αυτή κάνουν ο ρωσικός ιστότοπος ερευνητικής δημοσιογραφίας Vaznie istorii (στο ρεπορτάζ με τίτλο ‘Η ζωή της οικογένειας Πούτιν στο εξωτερικό – διαφθορά , μπαλέτο και ένας στρατός φρουρών από τις μυστικές υπηρεσίες’) και το περιοδικό Der Spiegel, που απόκτησαν πρόσβαση στο αρχείο εγγράφων συνεργάτη της SBP.

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία των δημοσιογράφων, από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2021, οι σωματοφύλακες που συνόδευαν την Τίχονοβα, είχαν κλείσει δωμάτιο σε ξενοδοχεία σχεδόν 100 φορές. Τριάντα φορές είχαν κλειστεί ξενοδοχεία στη Ρωσία, περισσότερες από 40 φορές στη Γερμανία , ενώ υπήρχαν και άλλοι δημοφιλείς προορισμοί στην Αυστρία και την Ιταλία.

Όπως γράφουν τα δύο μέσα, «συνολικά» την Τίχονοβα συνόδευαν στο Μόναχο 12 αξιωματικοί των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Στα έγγραφα που περιήλθαν στη διάθεση των δημοσιογράφων, δεν υπάρχουν στοιχεία για το ποιος πλήρωνε τα ταξίδια της Τίχονοβα και των σωματοφυλάκων της. Ωστόσο ο ιστότοπος Vaznie istorii, θεωρεί ότι τα έξοδα αυτά καταβάλλονταν από κρατικά κονδύλια.

Σύμφωνα με τις πηγές του Der Spiegel, κατά τη διάρκεια ενός από τα πολυάριθμα ταξίδια της κόρης του Πούτιν στη Γερμανία, τα ταξιδιωτικά έγγραφα των ανθρώπων της SBP προκάλεσαν τις υποψίες και άρχισαν να παρακολουθούνται η κόρη του Πούτιν και οι συνοδοί της.

Ο ιστότοπος Vaznie istorii γράφει ότι στο Μόναχο οι σωματοφύλακες της SBP, πιο συχνά έμεναν στο ξενοδοχείο Hotel an Der Oper. Στον γειτονικό δρόμο από το ξενοδοχείο βρίσκεται το Μπαλέτο της Βαυαρίας, καλλιτεχνικός διευθυντής του οποίου ήταν από το 2016 έως το 2022 ο Ρώσος χορευτής Ίγκορ Ζελένσκι.

Οι δημοσιογράφοι των δύο μέσων ισχυρίζονται ότι ο Ζελένσκι είναι πατέρας του παιδιού της Τίχονοβα, της κορούλας της που γεννήθηκε το 2017 καθώς το πατρώνυμο της είναι «Ιγκορεβνα». Η θεωρούμενη κόρη του Πούτιν το 2017 άρχισε συστηματικά να επισκέπτεται το Μόναχο, ενώ δύο χρόνια αργότερα μετακόμισε γενικά στη Βαυαρία, όπως ανακάλυψαν ο ιστότοπος Baznie istorii και το περιοδικό Der Spiegel.

Το ραντεβού

Ο ιστότοπος Vaznie istorii, αναφερόμενος στο ραντεβού της Τίχονοβα με τον Ζελένσκι τον Απρίλιο του 2018 γράφει : «Η ειδική αποστολή για την οποία οι δέκα φρουροί ασφαλείας της προεδρίας έφθασαν από τη Μόσχα στο Μόναχο τον Απρίλιο του 2018 ήταν να κανονίσουν ένα…Πηγή Skai