Μήνυμα Δένδια από Κύπρο: Ελλάδα και Κύπρος συνεχίζουν να εργάζονται μαζί

Πολιτική


Η επίσκεψη γίνεται στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων

Δεκτός από τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, έγινε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λευκωσία.

«Ελλάδα και Κύπρος συνεχίζουν να εργάζονται μαζί και να συντονίζουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων και περιφερειακών προκλήσεων» αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, σε ανάρτησή του στο twitter.

Δηλώσεις Κασουλίδη

Η γεώτρηση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο θα γίνει και θα είναι προκλητική, δήλωσε ο Ιωάννης Κασουλίδης, μιλώντας στο ΡΙΚ.

Δεν μπορεί αυτό να αποτραπεί, είπε, αλλά η Κυπριακή Δημοκρατία θα αντιμετωπίσει την πρόκληση δια της διπλωματικής οδού.

Οι παράνομες ενέργειες, πρόσθεσε, θα εκθέσουν για ακόμη μια φορά την Τουρκία. Ο Ιωάννης Κασουλίδης είπε επίσης ότι όλες αυτές οι ενέργειες συσσωρεύονται και όταν θα έρθει η ώρα του λογαριασμού, όπως είπε, η ώρα που θα προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις λύσης, θα είναι και η ώρα του απολογισμού για την Τουρκία.

Όσον αφορά στο σημείο που θα γίνει η τουρκική γεώτρηση, ο κύριος Κασουλίδης είπε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του αυτό θα επιλεγεί από τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, μεταξύ τριών-τεσσάρων επιλογών.Πηγήin.gr